דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

6 מנות/יחידות, 324 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • בערך שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
גראטן תפוח אדמה קל להכנה
גראטן צרפתי מושלם במינימום מאמץ
  • 1 מבשלים את תפוחי האדמה בסיר עם מים עד לריכוך, מסננים ומניחים בצד.
  • 2 קוצצים דק את עשבי התיבול והשום. ממיסים לאט את החמאה ועשבי התיבול הקצוצים בסיר קטן על האש הכי נמוכה.
  • 3 , בתחתית תבנית האפייה מפזרים 2 כפות מהחמאה המתובלת המומסת, מעל שכבה של תפוחי אדמה מעוכים (למעוך עם היד), חצי מכמות המלח והפלפל גרוסים, חצי מכמות השמנת לבישול, חצי מכמות גבינת הפרמזן ו- 3/4 כוס מגבינת הגאודה המגורדת.
  • 4 ממשיכים עם השכבה הנוספת לפי הסדר הבא: תפוחי אדמה מעוכים, 2 כפות מהחמאה המומסת, חצי הכמות שנותרה מהמלח והפלפל השחור הגרוסים, השמנת לבישול שנותרה, גבינת הפרמזן שנותרה, גבינת הגאודה המגורדת שנותרה ואת שארית החמאה המומסת מלמעלה.
  • 5 עוטפים היטב את התבנית עם נייר אפייה ומעליו נייר כסף, ומכניסים לאפייה בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות למשך כ- 30 דקות (תלוי בסוג התנור).
  • 6 מסירים את הכיסוי ומשאירים בתנור עד שהגבינה מעל חומה ומבעבעת. מומלץ לחכות כרבע שעה לפני שאוכלים כדי שהשמנת תתייצב. מתקבל גראטן תפוחי אדמה מוקרם מושלם - תיהנו מכל רגע!
  • 7 בתיאבון חיוך

ציוד נדרש: תבנית אפייה מתאימה שברשותכם.

התבלינים ועשבי התיבול במתכון לפי הטעם האישי. שיטת ההכנה כוללת גם בישול.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
4.9% 36.8% 18.7% 39.6%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.63 (0.69 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב