דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

18 מנות/יחידות, 60 גרם למנה\יחידה (15-20 סופגניות ברלינר (תלוי בגודל))

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
סופגניות ברלינר
סופגניות גרמניות טעימות בטירוף
  • 1 בקערת מיקסר עם וו גיטרה לערבל את כל מרכיבי הבצק למעט החמאה. להוסיף בהדרגה את החמאה וללוש במהירות נמוכה עד בינונית למשך כ- 7-10 דקות עד לקבלת בצק. להתפיח את הבצק למשך כחצי שעה עד שעה או עד להכפלת הנפח.
  • 2 לחלק את הבצק ליחידות שוות (אני חילקתי לחתיכות במשקל של 45 גרם, לא לחלק לפחות ולא לעבור את ה- 60 גרם). לכדרר כל חלק לכדור מתוח ללא חור בתחתית ולהניח על נייר אפייה.
  • 3 להתפיח שוב את הכדורים עד שהם מלאים באוויר (יכול לקחת כחצי שעה ויכול גם לקחת הרבה יותר, זה תלוי במזג האוויר וחוזק השמרים).
  • 4 לאחר ההתפחה לחמם שמן עמוק בסיר לחום של 160-165 מעלות (להיעזר במד טמפרטורה).
  • 5 להעביר כל סופגנייה עם נייר האפייה לשמן החם בעדינות רבה כדי שלא נפגע בנפח שלה, ולטגן למשך כ- 2 דקות מכל צד.
  • 6 למלא את הסופגניות במלית שאוהבים, לפדר באבקת סוכר אם אוהבים ולהגיש סופגניות ברלינר אווריריות וטעימות בדיוק כמו בברלין שבגרמניה!
  • 7 בתיאבון וחג חנוכה שמח חיוך
  • הערות חשובות:
  • 1 רוצים להמיר לפרווה? פשוט תחליפו את החמאה בנטורינה או 40 מ"ל שמן, ואת החלב בחלב צמחי או מים.
  • 2 שימו לב: זמני התתפחות משתנים מהרבה סיבות, אז חשוב להיות על זה.
  • 3 אל תטגנו הרבה סופגניות יחד - הן צריכות לנוע בחופשיות בשמן.
  • 4 חשוב שהשמן יהיה עמוק.
  • 5 תקפידו על טמפרטורת השמן. בחום נמוך הן תספוגנה המון שמן ולא תצופנה כמו שצריך, בחום גבוה הן תישרפנה ולא תהיינה מוכנות מבפנים.

ציוד נדרש: משקל מטבח ביתי (חובה במתכון זה), מיקסר עם וו גיטרה, מד טמפרטורה.

הערך התזונתי לא כולל את המלית ואבקת הסוכר. כמות השמן במתכון הינה כמות מוערכת הנספגת בסופגניות לאחר הטיגון. יש לטגן בכמות שמן לטיגון עמוק.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0.2% 24.5% 9.7% 65.6%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.33 (0.33 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב