דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

5 מנות/יחידות, 193 גרם למנה\יחידה (4-5 מנות)

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
מרק עדשים אדומות
מרק עדשים אדומות חורפי
  • 1 שוטפים היטב את העדשים ומסננים.
  • 2 בסיר מטגנים במעט שמן עד להזהבה כרישה חתוכה לטבעות ומוסיפים גזר חתוך לקוביות קטנות. מערבבים ומטגנים יחד כמה דקות.
  • 3 מוסיפים עדשים אדומות מסוננות ומערבבים.
  • 4 מוסיפים מים, אבקת קארי וכורכום, מערבבים ומביאים לרתיחה על אש גבוהה. מנמיכים את האש ומבשלים עם מכסה בין 40 דקות לשעה, או עד שהעדשים והכרישה רכות לגמרי. מרקם המרק לא אמור להיות נוזלי אלא דייסתי.
  • 5 מעבירים את המרק המוכן למעבד מזון וטוחנים. מוסיפים שמנת לבישול, מתבלים בשאר התבלינים ומערבבים עוד קצת. טועמים ובמידת הצורך מתקנים את התיבול לפי הטעם.
  • 6 מגישים מיד בתוספת בצל ירוק, עירית או כל תוספת אחרת שאוהבים, למשל חתיכות סלמון כבוש כמו בתמונה.
  • 7 הרי לכם מרק עדשים אדומות טעים ביותר - בתיאבון חיוך
  • הערות:
  • 1 אם רוצים מרק פרווה אפשר להחליף את השמנת לבישול בכמות זהה של חלב קוקוס.
  • 2 תרגישו חופשיים לשחק עם התבלינים, אבל אני ממליצה לא לדלג על אבקת קארי וכמון. הם נותנים למרק טעם מיוחד מאוד.

שיטת ההכנה כוללת גם טיגון. הערך התזונתי לא כולל את חתיכות הסלמון הכבוש.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
11.8% 15.1% 19.5% 53.6%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.21 (0.25 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב