דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

5 מנות/יחידות, 588 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • מתקדםדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
חצילונים במילוי בורגול ובשר
  • 1 לרוקן את החצילונים (חצילים קטנטנים), להמליח, להניח בקערה עם מים ומלח לכחצי שעה. את המילוי לא לזרוק (!), להניח גם בקערה עם מים ומיץ לימון שלא ישחיר.
  • 2 לערבב בקערה את הבשר הטחון, שומן הכבש, מעט מהמילוי של החצילונים, הבורגול, התבלינים והרטבים, ולערבב. למלא את החצילונים ולהניח במגש.
  • 3 בסיר מתאים לטגן את הבצל בשמן, להוסיף את העגבניה ומעל להוסיף את יתרת המילוי שרוקנו מהחצילונים. לערבב מעט ולבשל ביחד כ- 10 דקות. אם חסר נוזלים, להוסיף מעט מים.
  • 4 לאחר כ- 10 דקות להניח את החצילונים בשכבה אחת עם הראש למעלה. לבשל את החצילונים על אש גבוהה בסיר לא מכוסה כ- 10 דקות. אם חסר נוזלים, למזוג מסביב כ- 1/2 כוס מים. לאחר מכן, להנמיך את האש, לכסות את הסיר ולבשל עוד כחצי שעה. בינתיים לחמם את התנור מראש לחום של 180 מעלות.
  • 5 לאחר כחצי שעה להעביר את החצילונים הממולאים לאפייה בתנור. אפשר באותו סיר, אפשר להעביר בזהירות לקערה מתאימה שלאחר מכן תוגש ישירות לשולחן. לאפות למשך כשעה בתנור (מכוסה), לכבות ולהשאיר בתנור עד להגשה.
  • 6 בתיאבון חיוך

שיטת ההכנה כוללת גם טיגון ובישול. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
8.5% 18.1% 26% 47.4%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.25 (0.28 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב