דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

25 מנות/יחידות, 23 גרם למנה\יחידה (25 כדורי פלאפל)

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • מתקדםדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
פלאפל אפוי
למה לטגן פלאפל כשאפשר לאפות?
  • 1 מכניסים למעבד מזון את פרוסות הלחם, ומעבדים עד שזה הופך לפירורי לחם.
  • 2 מעבירים את פירורי הלחם לקערה.
  • 3 מכניסים למעבד המזון את החומוס עם השום, הבצל והתבלינים, עד לקבלת תערובת משחתית. אם התערובת יבשה מדי ולא נטחנת, מוסיפים מעט מים.
  • 4 מעבירים לקערה עם פירורי הלחם. מוסיפים את הפטרוזיליה, הכוסברה והשומשום, ומערבבים היטב.
  • 5 מכסים ומכניסים למקרר לחצי שעה עד שעה.
  • 6 מוסיפים את הסודה לשתייה ומערבבים היטב.
  • 7 יוצרים כדורים ואופים בחום 200 מעלות כ- 20 דקות.
  • 8 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
אם לא רוצים להכין את כל כדורי הפלאפל, ניתן להקפיא אותם ולהכין בפעם אחרת.

התערובת לא מתאימה לטיגון כי הכדורים יתפרקו בתוך השמן. אם רוצים לטגן צריך להשתמש בגרגירי חומוס מושרים במים לכ- 12 שעות, אך לא מבושלים.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
12.9% 10.4% 19% 57.7%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.14 (0.16 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב