דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

32 מנות/יחידות, 81 גרם למנה\יחידה (כ- 32 בורקסים)

  • תפוח אדמה - 4 יחידות גדולות - סה"כ (1.29 ק"ג)
  • בצל - 2 יחידות קטנות - סה"כ (126 גרם)
    בצלים קצוצים
  • טבעות זיתים - 6 כפות - סה"כ (138 גרם)
    2 חופני זיתים מגולענים פרוסים
  • שום - 2 שיניים
    שיני שום קצוצות
  • מלח - כפית שטוחה
  • פלפל שחור - כפית שטוחה
  • בצק עלים - שקית (1000 גרם)
  • מי ברז - לפי הצורך

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל חצי שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
בורקס תפוחי אדמה
  • 1 לפירה - לקלף ולהרתיח את תפוחי האדמה במים בסיר עד שרכים ולמעוך לפירה עם מעט מים שלא יתייבש.
  • 2 לטגן קלות את השום והבצל הקצוצים עד להזהבה.
  • 3 להוסיף את שאר המרכיבים לממרח ולערבב יחד.
  • 4 לתת לרוטב להתקרר מעט בכדי שנוכל למרוח על בצק העלים.
  • 5 להוציא את הבצק המופשר מהמקרר, לפרוס אותו על משטח יבש. חייב שזה יהיה בצק מגולגל שכבר מרודד ורק צריך לפרוס אותו, אם זה בצק גוש, אז צריך לרדד לדפים.
  • 6 למרוח את הרוטב באופן אחיד, לגלגל לרול ולחתוך כל חלק למספר טבעות. סה"כ יוצא כ- 32 יחידות.
  • 7 להכניס לתנור שחומם מראש ל- 200 מעלות למשך 20-25 דקות, להציץ ולראות כאשר משחים זה אומר שזה מוכן.
  • 8 בתיאבון!
טיפ למתכון
להגיש לצד סלט טרי.

שיטת ההכנה כוללת גם טיגון ובישול.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
2.6% 24.7% 8.3% 64.4%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.34 (0.35 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב