דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -

מצרכים למתכון

32 מנות/יחידות, 81 גרם למנה\יחידה (כ- 32 בורקסים)

  • תפוח אדמה - 4 יחידות גדולות - סה"כ (1.29 ק"ג)
  • בצל - 2 יחידות קטנות - סה"כ (126 גרם)
    בצלים קצוצים
  • טבעות זיתים - 6 כפות - סה"כ (138 גרם)
    2 חופני זיתים מגולענים פרוסים
  • שום - 2 שיניים
    שיני שום קצוצות
  • מלח - כפית שטוחה
  • פלפל שחור - כפית שטוחה
  • בצק עלים - שקית (1000 גרם)
  • מי ברז - לפי הצורך
- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל חצי שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 לפירה - לקלף ולהרתיח את תפוחי האדמה במים בסיר עד שרכים ולמעוך לפירה עם מעט מים שלא יתייבש.
  • 2 לטגן קלות את השום והבצל הקצוצים עד להזהבה.
  • 3 להוסיף את שאר המרכיבים לממרח ולערבב יחד.
  • 4 לתת לרוטב להתקרר מעט בכדי שנוכל למרוח על בצק העלים.
  • 5 להוציא את הבצק המופשר מהמקרר, לפרוס אותו על משטח יבש. חייב שזה יהיה בצק מגולגל שכבר מרודד ורק צריך לפרוס אותו, אם זה בצק גוש, אז צריך לרדד לדפים.
  • 6 למרוח את הרוטב באופן אחיד, לגלגל לרול ולחתוך כל חלק למספר טבעות. סה"כ יוצא כ- 32 יחידות.
  • 7 להכניס לתנור שחומם מראש ל- 200 מעלות למשך 20-25 דקות, להציץ ולראות כאשר משחים זה אומר שזה מוכן.
  • 8 בתיאבון!
טיפ למתכון
להגיש לצד סלט טרי.

שיטת ההכנה כוללת גם טיגון ובישול.

עוד הצעות למתכונים

כנסו: ספר המתכונים של נטלי הולדינג

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)159198
חלבונים (גרם)2.58 3.2
פחמימות (גרם)2025
מתוכן סוכרים (גרם)0.53 0.66
שומנים (גרם)7.7 9.55
מתוכם שומן רווי (גרם)3.6 4.46
מתוכם שומן טראנס (גרם)0.110.14
נתרן (מ"ג)257.4319.13
סיבים תזונתיים (גרם)0.81 1
מים (גרם)34.9943.39
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)0.010.01
ויטמין B (מ"ג)0.931.15
ויטמין B1 (מ"ג)0.040.05
ויטמין B2 (מ"ג)0.010.01
ויטמין B3 (מ"ג)0.540.67
ויטמין B5 (מ"ג)0.210.26
ויטמין B6 (מ"ג)0.120.15
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)4.245.26
ויטמין C (מ"ג)3.344.14
ויטמין E (מ"ג)0.010.01
ויטמין K (מק"ג)0.981.21
סידן (מ"ג)5.236.48
ברזל (מ"ג)0.160.2
מגנזיום (מ"ג)8.7410.84
זרחן (מ"ג)18.3122.7
אבץ (מ"ג)0.120.15
אשלגן (מ"ג)141.53175.47
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.020.03
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)00.01
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.020.02
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)00
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)00

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
2.6% 24.7% 8.3% 64.4%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.34 (0.35 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
מה דעתך?