דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

16 מנות/יחידות, 78 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל חצי שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
פאי שקדים וקצפת
פאי שקדים עם קצפת
  • 1 הכנת הקלתית בתבנית בקוטר 24 ס"מ (ללא אפייה מוקדמת - מכינים ומקפיאים): מערבבים בקערה את החמאה המומסת ואבקת הסוכר. טורפים פנימה את הביצה ומוסיפים את הקמח עד לקבלת בצק אחיד (לא יותר מדי).
  • 2 הכנת המלית - מכינים את קרם השקדים: מקציפים את השקדים הטחונים עם הסוכר והחמאה למשך כ- 10 דקות. מוסיפים את הביצה, הרום הלבן והקמח, וממשיכים להקציף עד לקבלת קרם אחיד.
  • 3 מחממים את התנור לחום של 180 מעלות.
  • 4 מוזגים את מלית השקדים לקלתית, אופים כ- 25 דקות (תלוי בתנור) ומצננים.
  • 5 מקציפים את השמנת המתוקה עם הסוכר ומורחים מעל הפאי. מקשטים מעל עם שקדים מולבנים פרוסים (אפשר לקלות מעט לפני). מתקבל פאי שקדים וקצפת מושלם!
  • 6 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
כדאי לעשות שימוש עם משקל מטבח ביתי.

ציוד נדרש: תבנית פאי בקוטר 24 ס"מ.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
2.1% 36.7% 8.5% 52.7%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.6 (0.62 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב