דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

6 מנות/יחידות, 810 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
ירקות ממולאים בשר ואורז
מבחר ירקות ממולאים
  • הכנת הירקות למילוי:
  • 1 את החצילים הפרוסים דק לאורכם יש לצלות בתנור עם שמן הזית עד למשך כ- 10 דקות (עד לריכוך).
  • 2 את העגבניות מרוקנים מהתוכן (לא לזרוק את תוכן העגבניות אלא להוסיף לתחתית הסיר).
  • 3 את הפלפלים הירוקים הבהירים ועלי הכרוב יש להכין לקראת מילוי.
  • הכנת הרוטב:
  • 1 במעט שמן זית לטגן את השום והפלפל הירוק החריף, להוסיף את הפפריקה, העגבניות והסוכר.
  • 2 לבשל עד צמצום מועט מהנוזלים ולהוסיף את אבקת מרק העוף והאורגנו.
  • הכנת המלית:
  • 1 לערבב את הבשר הטחון עם הבצל, האורז, השמיר, הפטרוזיליה, השום, הכמון, האורגנו, הכוסברה היבשה, הפפריקה בשמן, פלפל הצ`ילי, הפפריקה הגרוסה, הפלפל השחור, המים, המלח והאריסה.
  • 2 לערבב הכל יחד ולהשהות כשעה במקרר.
  • הכנת הירקות הממולאים:
  • 1 למלא את הירקות במלית ולסדר בסיר עם הרוטב (רצוי להניח את החצילים הממולאים מעל מצע של עלי כרוב ממולאים). להוסיף מים רותחים עד אמצע הירקות (בזמן הבישול גם הירקות מפרישים נוזלים כמובן).
  • 2 להביא לרתיחה כמה דקות. לכסות את הסיר ולבשל כשעה וחצי על אש נמוכה (מדי פעם בזמן הבישול לצקת עם כף מעט מהרוטב מעל הממולאים).
  • 3 בהצלחה ובתיאבון חיוך

שיטת ההכנה כוללת גם טיגון וצלייה. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
8.6% 18.1% 34.6% 38.7%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.25 (0.28 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב