דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

8 מנות/יחידות, 336 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

  • השרית הדגים
  • נסיכת הנילוס - 1 ק"ג
    ק"ג פילה חתוך לחתיכות גדולות
  • מיץ לימון - 1/2 יחידה - סה"כ (15 מ"ל)
    אפשר יותר
  • מים - לפי הצורך (לכיסוי הדגים).
  • שאר המצרכים
  • גזר - 3 יחידות בינוניות ללא קליפה - סה"כ (348 גרם)
  • פלפל אדום - יחידה בינונית (185 גרם)
  • פלפל ירוק חריף - יחידה בינונית (28 גרם)
    או פלפל צ`ילי אדום חריף
  • מים -  כוסות - סה"כ (420 מ"ל)
    1.5-2 כוסות (לפי הצורך)
  • שום - 7 שיניים
    פרוסות או שלמות
  • שמן קנולה - 1/4 כוס - סה"כ (60 מ"ל)
  • פפריקה מתוקה - 2 כפיות שטוחות
    לפי הטעם
  • פפריקה חריפה - כפית שטוחה
    לפי הטעם
  • מלח - כפית שטוחה
    לפי הטעם
  • עגבנייה - 3 יחידות בינוניות - סה"כ (516 גרם)
    פרוסות
  • כוסברה - 1/2 צרור - סה"כ (46 גרם)

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
דג הנסיכה ברוטב חריף
המנה הראשונה האולטימטיבית
  • 1 להשרות את הדג במיץ לימון ומים למשך כשעה (ניתן להוסיף גם פרוסות לימון מעל. חשוב שהמים יכסו את הדגים).
  • 2 לקלף את הגזרים ולחתוך לפרוסות עבות, ואת הפלפל האדום לחתוך לרצועות עבות.
  • 3 לחתוך את הפלפל החריף לאורך ולהוציא את הגרעינים (ניתן להשאיר אותם אם מעוניינים בטעם חריף חזק יותר).
  • 4 לשים בסיר סוטאז` שטוח (כדי שהדגים לא יהיו אחד על השני) את פרוסות הגזר, רצועות הפלפל האדום ורצועות הפלפל החריף, ליצוק מים (לפי הצורך) ולאדות כ- 15-20 דקות במכסה סגור (חשוב לבשל את הדגים במכסה סגור כל הזמן כדי שהמים לא יתאדו. במידה ואתם מוסיפים עוד מים - שימו לב שייתכן שתצטרכו לתקן טעמים לרוטב). לאחר מכן, להוסיף גם את שיני השום הפרוסות ולהמשיך לבשל כ- 5 דקות.
  • 5 לשים מעל את חתיכות הדג.
  • 6 לערבב את השמן עם שני סוגי הפפריקה והמלח, לשפוך מעל הדגים ולהמשיך לבשל עוד כרבע שעה.
  • 7 לחתוך את העגבניות לפרוסות ולהניח מעל הדגים, ומעל לשים את הכוסברה. להמשיך לבשל עוד כרבע שעה ולנענע את הסיר קלות מדי פעם כדי שהרוטב ירטיב את הדגים כל הזמן.
  • 8 בתיאבון חיוך

זמן ההכנה כולל את זמן השרית הדגים. שימו לב: יש פלפלים חריפים ירוקים שאינם חריפים כלל - עדיף להשתמש בפלפל צ`ילי אדום חריף וכמובן שלפי הטעם.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
4.4% 15.9% 60.4% 19.3%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.2 (0.21 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב