דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

5 מנות/יחידות, 374 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

  • הספגטי
  • ספגטי - קופסת קרטון (500 גרם)
    ספגטיני או ספגטי
  • מים - לפי הצורך
  • הבטטה
  • בטטה - 2 יחידות בינוניות - סה"כ (626 גרם)
    חתוכות לקוביות קטנות
  • שאר המצרכים
  • בצל - 2 יחידות בינוניות - סה"כ (250 גרם)
    קצוצים דק
  • שמן קנולה - 2 כפות - סה"כ (20 מ"ל)
  • פטריות פורטבלו - 8 גדלים ממוצעים - סה"כ (360 גרם)
    סלסלה - חלק פרוסות וחלק קצוצות
  • יין לבן - 1/4 כוס - סה"כ (60 מ"ל)
  • שמן קנולה - כף (10 מ"ל)
  • מלח - קורט
  • פלפל שחור - קורט
  • לפיזור מעל
  • גבינת פרמזן מגוררת - 5 כפות - סה"כ (40 גרם)
    גדושות

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • עד חצי שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
ספגטי עם בטטה, פורטבלו ופרמז`ן
ארוחה איטלקית אמיתית
  • 1 מבשלים את הספגטי לפי הוראות היצרן.
  • 2 בינתיים, שמים במיקרוגל את קוביות הבטטה בכלי סגור, בעוצמה מקסימלית ל- 2-3 דקות, עד לריכוך כמעט מלא.
  • 3 מטגנים את הבצל ב- 2 כפות השמן עד להזהבה. מוסיפים את הפטריות (חלקן פרוסות דק וחלקן קצוצות דק) ומטגנים עד שהמים שיצאו מהפטריות התאדו.
  • 4 מוסיפים את היין ומצמצמים שוב. מוסיפים את קוביות הבטטה וכף השמן הנוספת, וממשיכים בטיגון למשך עוד כ- 2 דקות.
  • 5 מסננים את הפסטה (לא שוטפים!) ומוסיפים אותה מיד לתערובת הפטריות והבטטה. מערבבים היטב, מתבלים במלח ופלפל, ומפזרים מעל את הפרמזן.
  • 6 בתיאבון - הספגטי מוכן חיוך

שיטת ההכנה כוללת גם טיגון. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
7.3% 9.5% 14.5% 68.7%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.11 (0.13 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב