דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

6 מנות/יחידות, 348 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • מתקדםדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
קציצות דגים לפסח ברוטב כורכום פיקנטי
קציצות דגים מבושלות לפסח
  • 1 מנקים את נתחי הדגים, יוצקים מעליהם מיץ מחצי הלימון שסחטנו
  • ומשהים כחצי שעה. סוחטים את נתחי הדגים מהנוזלים.
  • 2 טוחנים במעבד מזון את נתחי הדגים יחד עם הכוסברה, תפוח האדמה האדום, הבצל והשום. מוסיפים את התבלינים, קמח המצות, הביצה והמלח, ומערבבים היטב. משהים במקרר כחצי שעה. מוציאים מהמקרר ובידיים משומנות יוצרים קציצות (כ- 13 קציצות).
  • 3 הכנת הרוטב: בסיר סוטאג` בינוני מטגנים בשמן הזית את שיני השום הפרוסות עד להזהבה קלה, מוסיפים את טבעות הפלפל החריף וממשיכים לטגן עד ריכוך קל. מוסיפים את הכורכום, זרעי הכמון וזרעי הכוסברה לשמן (לפתיחת טעמים) ומערבבים. מוסיפים את המים ומביאים לרתיחה. מוסיפים את אבקת מרק העוף, הסלרי, האפונה והגזר הגמדי, ומבשלים על אש בינונית עם מכסה מעט פתוח עד לצמצום מעט מהנוזלים.
  • 4 מוסיפים את הקציצות לרוטב, מביאים שוב לרתיחה, מרימים את הסיר ובתנועות סיבוב קלות מנערים את הרוטב מעל הקציצות. מוסיפים את הפלפלים האדומים המיובשים, מכסים את הסיר ועל אש קטנה מבשלים עוד כ- 20 דקות.
  • 5 בהצלחה, בתיאבון וחג פסח שמח חיוך

ציוד נדרש: סיר סוטאג` בינוני.

הערך התזונתי לא כולל את הפלפלים האדומים המיובשים. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי. שיטת ההכנה כוללת גם טיגון. זמן ההכנה כולל גם את זמן ההשריה וזמן השהייה במקרר.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
5.2% 14.4% 43.9% 36.5%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.18 (0.19 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב