דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

372 גרם לכל המתכון

אופן הכנת המתכון

  • אחרסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • עד חצי שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
אטריות לפסח
אטריות לפסח כנשנוש או כתוספת למרק
  • 1 לערבב את כל החומרים (חוץ מהשמן) לבלילה כמעט דלילה. להמתין לפחות רבע שעה לפני שמתחילים לעבוד איתה.
  • 2 לשפוך את השמן ולמרוח בעזרת מגבת נייר על מחבת. לחמם את המחבת על אש בינונית.
  • 3 לפני כל יצירת חביתית, לערבב את הבלילה. לשפוך בעזרת מצקת או ספל, כרבע כוס ולפזר במהירות במחבת. שתהיה שכבה דקה.
  • 4 להמתין עד שפני החביתית יתייבשו ולהפוך עוד לכחצי דקה. להפוך על מגבת. להמתין שיתקרר (דקותיים), לגלגל ולחתוך לרצועות דקות.
  • 5 לפזר ולהניח על צלחת מרכזית (מרוב שטעמנו, נשארה כמות קטנה...). אוכלים כתוספת עם כל מה שבא.
  • 6 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
אפשר לשים סוכר במקום המלח והפלפל ולאכול כתוספת מתוקה. ואפשר להכין את האטריות רק עם קמח תפוחי אדמה וזה נהיה נטול גלוטן.

כמות הגלילים שיוצאים (כמו בתמונה) תלויה באיכות הבלילה, וזה תלוי מאוד בקמח המצות - זה כמו בלינצ`ס (6-9 גלילים). כמה שקמח המצות יותר טחון דק, ככה העלים יותר דקים.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0.2% 21.5% 25.2% 53.1%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.27 (0.28 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב