דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

10 מנות/יחידות, 194 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל חצי שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
גלילת חצילים ברוטב עגבניות וגבינה
מנה ראשונה נהדרת בשבועות, צילום: יח"צ
  • הכנת רוטב העגבניות:
  • 1 קוצצים את הבצל לקוביות קטנות ומאדים בשמן הזית עד להזהבה.
  • 2 מוסיפים את רסק העגבניות והשום, ומבשלים כ- 10 דקות.
  • 3 מוסיפים את הסוכר ומצמצמים את הנוזלים בשליש.
  • 4 מתבלים בבזיליקום, מלח ופלפל שחור.
  • הכנת החצילים הממולאים:
  • 1 מקלפים את החצילים ופורסים אותם לפרוסות בעובי של 1/2 ס"מ (לאורך).
  • 2 מברישים מעט בשמן זית, מתבלים במלח גס, פלפל שחור גרוס ומעט תימין טרי.
  • 3 צולים בתנור בחום של 200 מעלות עד שמוכנים.
  • 4 טוחנים במעבד מזון את עלי הבזיליקום, הצנוברים הקלויים, השום, שמן הזית וגבינת הרוקפור, עד לקבלת ממרח אחיד וחלק (ממרח פסטו רוקפור).
  • 5 מורחים את פרוסות החציל, מניחים אצבע גבינת עזים במרכז ומגלגלים.
  • 6 יוצקים מעל את רוטב העגבניות.
  • 7 בתיאבון חיוך

שיטת ההכנה כוללת בישול ואפייה. באדיבות פריניר והשף שליו קמחי ממכללת השף.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
5% 32.8% 15% 47.2%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.53 (0.57 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב