דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

20 מנות/יחידות, 106 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל הלחמניות)

אופן הכנת המתכון

  • אחרסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
לחמניות מקמח מלא ואגוזים
לחמניות מקמח מלא לבית הספר
  • 1 להניח את כל מצרכי הבצק בקערה (מלבד המלח והמים) ולערבב.
  • 2 להוסיף את המלח ו- 2 כוסות מים ולהתחיל ללוש, להוסיף מים לפי הצורך.
  • 3 ללוש כ- 5 דקות עד לקבלת בצק רך וגמיש.
  • 4 לכסות בניילון נצמד ולהתפיח כשעה במקום חמים.
  • 5 ללוש שנית כ- 5 דקות ולחלק לכ- 20 כדורים.
  • 6 להכין לחמניות קשר או לחמניות ארוכות (מה שמעדיפים), ולהניח בתבנית מכוסה בנייר אפייה להתפחה נוספת של כשעה.
  • 7 בקערית לטרוף את הביצה ושמן הזית, למרוח על הלחמניות ולפזר עליהן שומשום.
  • 8 לאפות בתנור שחומם מראש לחום של 200 מעלות למשך כ- 20 דקות עד להשחמה.
  • 9 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
ניתן להוסיף במקום אגוזים גרעיני חמנייה, פשתן וכדומה.

זמן ההכנה כולל את זמני ההתפחה.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
11% 10.8% 11.7% 66.5%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.14 (0.16 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב