דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

24 מנות/יחידות, 33 גרם למנה\יחידה (כ- 24 פרוסות מ- 2 תבניות)

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
עוגת שוקולד ללא גלוטן וללא סוכר
עוגה נהדרת לאירוח
  • 1 מערבבים בקערה את החלמונים עם השמן. מנפים את הקקאו, הקמח ואבקת אפייה, מוסיפים לחלמונים ומערבבים.
  • 2 מוסיפים 3/4 כוס תחליף סוכר, מיץ לימון ורסק תפוחים, ומערבבים עד לקבלת בלילה אחידה בטעם שוקולד.
  • 3 במידה והבלילה יבשה מדי, מוסיפים מעט מים במידת הצורך עד רבע כוס (או משקה אורז וניל).
  • 4 מקציפים את החלבונים בקערת המיקסר עד לקבלת קצף גמיש. מבליעים את הקצף בבלילת השוקולד.
  • 5 יוצקים את הבלילה לתבניות אינגליש קייק עד 3/4 מגובהן.
  • 6 אופים בתנור שחומם מראש ל- 170 מעלות כ- 25דקות, או עד ששיפוד עץ הננעץ במרכז העוגה יוצא עם פירורים.
  • 7 מכינים את הציפוי - לא חובה, העוגה טעימה גם ללא ציפוי. בסיר קטן על להבה בינונית מחממים מים, קקאו, 2 כפות תחליף סוכר וקוביות שוקולד, תוך בחישה. מנמיכים ללהבה נמוכה ומוסיפים את החמאה (או מרגרינה) ובוחשים עד להמסה.
  • 8 מסירים מהאש ומוזגים על העוגות. לאחר שהציפוי מתקרר מעט, ניתן לזרות פתיתי קוקוס.
  • 9 בתיאבון חיוך

ציוד נדרש: 2 תבניות מאורכות.

הערך התזונתי לא כולל את תחליפי הסוכר.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
2.7% 44.6% 20.6% 32.1%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.85 (0.89 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב