דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

6 מנות/יחידות, 201 גרם למנה\יחידה

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • מתקדםדרגת קושי
  • מעל חצי שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
"סוכריות" פילו במילוי לבנה עיזים
  • 1 מברישים כל עלה פילו עם מעט חמאה מומסת ומקפלים כל עלה לשניים.
  • 2 חוזרים על פעולת ההברשה על העלה המקופל ומקפלים לשניים שוב (כך שנוצר לנו רבע עלה מקופל לשכבות).
  • 3 מערבבים היטב בקערה את גבינת הלאבנה, התימין, הזעתר ושמן הזית עד לקבלת תערובת אחידה, ומתבלים במלח ופלפל שחור.
  • 4 מניחים בחלקו התחתון של כל ריבוע פילו ובמרכזו כף וחצי מתערובת הלאבנה עיזים, מגלגלים את העלה על התערובת לצורת גליל, צובטים את קצוות הגליל ומסובבים קלות כך שתתקבל צורת סוכרייה.
  • 5 מניחים את "סוכריות" הפילו על תבנית עם נייר אפייה, מברישים במעט חמאה מומסת ומכניסים לתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות למשך כ- 7 דקות או עד להזהבה יפה של "הסוכריות".
  • 6 מערבבים היטב בקערה את כל מצרכי הסלסה עד לקבלת תערובת אחידה.
  • 7 מגישים את "הסוכריות" כשהן חמות לצד סלסת העגבניות.
  • 8 בתיאבון חיוך
עצה מהדיאטנית מיכל וינברגר
ניתן להמיר את החמאה בשמן קנולה או שמן זית, כף אחת בין כל שני עלים. כך גם חוסכים קלוריות וגם נפתרים מהחמאה ומרוויחים שומן בריא יותר.

הערך התזונתי לא כולל את הזעתר הטרי. באדיבות משק צוריאל - שף ברק חי חורש.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
2.5% 27.4% 16.1% 54%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.39 (0.41 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב