דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -

מצרכים למתכון

6 מנות/יחידות, 201 גרם למנה\יחידה

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • מתקדםדרגת קושי
  • מעל חצי שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
  • 1 מברישים כל עלה פילו עם מעט חמאה מומסת ומקפלים כל עלה לשניים.
  • 2 חוזרים על פעולת ההברשה על העלה המקופל ומקפלים לשניים שוב (כך שנוצר לנו רבע עלה מקופל לשכבות).
  • 3 מערבבים היטב בקערה את גבינת הלאבנה, התימין, הזעתר ושמן הזית עד לקבלת תערובת אחידה, ומתבלים במלח ופלפל שחור.
  • 4 מניחים בחלקו התחתון של כל ריבוע פילו ובמרכזו כף וחצי מתערובת הלאבנה עיזים, מגלגלים את העלה על התערובת לצורת גליל, צובטים את קצוות הגליל ומסובבים קלות כך שתתקבל צורת סוכרייה.
  • 5 מניחים את "סוכריות" הפילו על תבנית עם נייר אפייה, מברישים במעט חמאה מומסת ומכניסים לתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות למשך כ- 7 דקות או עד להזהבה יפה של "הסוכריות".
  • 6 מערבבים היטב בקערה את כל מצרכי הסלסה עד לקבלת תערובת אחידה.
  • 7 מגישים את "הסוכריות" כשהן חמות לצד סלסת העגבניות.
  • 8 בתיאבון חיוך
עצה מהדיאטנית מיכל וינברגר
ניתן להמיר את החמאה בשמן קנולה או שמן זית, כף אחת בין כל שני עלים. כך גם חוסכים קלוריות וגם נפתרים מהחמאה ומרוויחים שומן בריא יותר.

הערך התזונתי לא כולל את הזעתר הטרי. באדיבות משק צוריאל - שף ברק חי חורש.

עוד הצעות למתכונים

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)327162
חלבונים (גרם)9.86 4.9
פחמימות (גרם)3317
מתוכן סוכרים (גרם)2.57 1.28
שומנים (גרם)16.81 8.35
מתוכם שומן רווי (גרם)6.54 3.25
כולסטרול (מ"ג)26.75 13.29
נתרן (מ"ג)545.43270.91
סיבים תזונתיים (גרם)1.55 0.77
מים (גרם)93.4946.44
ליקופן (מ"ג)2.211.1
ויטמין A (מק"ג)42.0420.88
ויטמין B (מ"ג)0.870.43
ויטמין B1 (מ"ג)0.040.02
ויטמין B2 (מ"ג)0.030.01
ויטמין B3 (מ"ג)0.590.29
ויטמין B5 (מ"ג)0.090.05
ויטמין B6 (מ"ג)0.090.05
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)19.889.87
ויטמין C (מ"ג)14.997.45
ויטמין E (מ"ג)0.530.26
ויטמין K (מק"ג)28.6114.21
סידן (מ"ג)76.638.04
ברזל (מ"ג)0.650.32
מגנזיום (מ"ג)13.736.82
זרחן (מ"ג)27.7813.8
אבץ (מ"ג)0.220.11
אשלגן (מ"ג)249.65124
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.090.05
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.010
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.090.04
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.040.02
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.040.02

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
2.5% 27.4% 16.1% 54%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.39 (0.41 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.