דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

7 מנות/יחידות, 469 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

  • החצילים והעגבניות
  • חציל - יחידה בינונית (330 גרם)
    פרוס
  • מלח גס - כפית שטוחה
  • שמן זית - 2 כפות - סה"כ (20 מ"ל)
    לטיגון
  • עגבנייה - 4 יחידות בינוניות - סה"כ (688 גרם)
    פרוסות
  • הבצל והעוף
  • בצל - 2 יחידות בינוניות - סה"כ (250 גרם)
    חתוכים לרצועות
  • שמן זית - 2 כפות - סה"כ (20 מ"ל)
    לטיגון
  • כרע עוף - 1 ק"ג
    מחולקים לשוק וירך
  • מלח - 1/2 כפית שטוחה
  • פלפל שחור - 1/2 כפית שטוחה
    גרוס
  • בהרט - 1/2 כפית שטוחה
  • שאר המצרכים
  • מים - 3 כוסות - סה"כ (720 מ"ל)
  • מלח - כפית שטוחה
  • פלפל שחור - 1/2 כפית שטוחה
    גרוס
  • בהרט - 1/2 כפית שטוחה
  • כמון - 1/2 כפית שטוחה - סה"כ (2 גרם)
  • פפריקה - כף שטוחה
    מתוקה
  • אורז יסמין -  כוסות - סה"כ (219 גרם)
    שטוף ומסונן

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
מקלובה חצילים
מקלובה משודרגת עם חצילים
  • 1 מניחים את החציל במסננת, זורים מעל את המלח הגס ומשאירים כך כשעה. שוטפים עם מים ומייבשים בעזרת מגבת.
  • 2 מטגנים את הבצל בשמן במחבת עד להזהבה, מוסיפים את חלקי העוף, מתבלים ומטגנים את העוף משני הצדדים עד להזהבה קלה.
  • 3 המשך טיגון החצילים: מחממים את השמן בסיר (עדיף סיר טפלון) ומטגנים את פרוסות החציל משני הצדדים עד להזהבה. מניחים מעל את פרוסות העגבנייה ומשאירים כך כ- 10 דקות לצמצום הנוזלים.
  • 4 מניחים את חלקי העוף המטוגן והבצל על פרוסות העגבניה ומשאירים כ- 15 דקות על אש נמוכה. מגבירים את הלהבה, מוסיפים את המים ומביאים לרתיחה. מוסיפים את יתרת התבלינים ומערבבים קלות בחלקו העליון של הסיר כדי לא להרוס את השכבות בסיר.
  • 5 מוסיפים את האורז, מנמיכים את הלהבה ומשאירים כך למשך כ- 20-30 דקות עם מכסה סגור עטוף במגבת, עד שכל המים ייספגו. מכבים את הגז ומשאירים את הסיר סגור כ- 20 דקות נוספות.
  • 6 הופכים את הסיר על צלחת הגשה. מתקבלת מקלובה חצילים פשוט מושלמת!
  • 7 בתיאבון חיוך

שיטת ההכנה כוללת גם טיגון. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
2.7% 16.9% 44% 36.4%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.21 (0.22 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב