דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

32 מנות/יחידות, 99 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל הסופגניות)

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • מתקדםדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
פונצ`יקי - סופגניות גיאורגיות
סופגניות מושלמות במילוי קרם חלב
  • 1 בקערה יוצרים גומה בקמח, מוסיפים את השמרים והסוכר, יוצקים מעל כחצי מכמות המים ומשהים כדקה. מוסיפים את הביצים, סוכר הוניל, החמאה, הוודקה והשמן, ומתחילים ללוש ולהוסיף בהדרגה את שאר המים. בסוף מוסיפים את המלח וגרידת הלימון, וממשיכים ללוש עד שנוצר בצק רך אך לא דביק.
  • 2 לאחר כשעה של התפחה מורידים את האוויר מהבצק, לשים מעט ומתפיחים שוב כשעה.
  • 3 מכינים את מלית קרם החלב: מחממים את החלב בקלחת. בקערה מערבבים יחד את החלמונים, הסוכר, סוכר הוניל והקמח. כשהחלב מגיע לסף רתיחה מוסיפים כחצי כוס ממנו לקערה עם החלמונים (להשוואת טמפרטורה) ומחזירים הכל יחד לקלחת. מערבבים על אש נמוכה כ- 5 דקות עד הסמכה, מוסיפים את החמאה וממשיכים לערבב עד הטמעה.
  • 4 מורידים את הבצק על משטח מעט מקומח ומחלקים ל- -32 כדורים. משטחים מעט, מכסים ומתפיחים כ- 40 דקות (אפשר גם להניח על ריבועי נייר אפייה משומנים מעט).
  • 5 מטגנים את הסופגניות על אש בינונית עד הזהבה משני הצדדים ומוציאים לנייר סופג (ראו מידע נוסף לגבי השמן). ממלאים במלית קרם החלב.
  • 6 בוזקים אבקת סוכר ונהנים - חג חנוכה שמח חיוך

כמות השמן לטיגון במתכון הינה כמות מוערכת הנספגת בסופגניות במהלך הטיגון. יש לטגן את הסופגניות בשמן חצי עמוק בסיר בינוני (כ- 3 ס"מ גובה שמן).

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0% 19.8% 10.4% 69.8%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.25 (0.25 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב