דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

70 מנות/יחידות, 28 גרם למנה\יחידה (מספר מנות מוערך)

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
עוגיות שומשום - כעכים מלוחים
עוגיות שומשום שכיף לאכול
  • 1 בקערת המיקסר לערבב את הקמח עם השמרים, הסוכר, המלח והכמון.
  • 2 להוסיף את החמאה והשמן ולהמשיך לערבל.
  • 3 להוסיף את המים בהדרגה (לפי הצורך) עד לקבלת בצק (כ- 5-7 דקות לישה).
  • 4 לכסות את קערת המיקסר בניילון נצמד ולהתפיח למשך כשעה.
  • 5 לקחת ביד כדור קטן מהבצק, לגלגל דק, לסגור לכעך בצורה מעוגלת, להטביל בביצה טרופה ולאחר מכן בשומשום (צד אחד בלבד), ולהניח בתבנית מרופדת בנייר אפייה.
  • 6 לחמם את התנור מראש לחום של 180 מעלות ולאפות כרבע שעה עד שהכעכים מזהיבים מעט.
  • 7 בתיאבון חיוך

זמן ההכנה כולל את זמן התפחת הבצק. כמות המלח במתכון לפי הטעם האישי.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0.8% 30.1% 9.8% 59.3%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.44 (0.44 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב