דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

6 מנות/יחידות, 584 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל חצי שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
מרק פטריות
ארבעה סוגים של פטריות, צילום: איל קרן
  • 1 שמים את פטריות הפורצ`יני המיובשות בסיר עם המים החמים לכחצי שעה, עד שהמים נצבעים בצבע חום ומקבלים את הטעם של הפטריות.
  • 2 מעלים על הגז סיר עם החמאה והקמח, ומערבבים עד שהקמח מקבל גוון חום בהיר.
  • 3 מוסיפים לסיר את היין הלבן ומערבבים היטב. מוסיפים את המים עם פטריות הפורצ`יני שבתוכו ומערבבים היטב.
  • 4 במחבת כבדה יוצקים את השמן והשום, חותכים את כל הפטריות לפרוסות ומטגנים.
  • 5 מעבירים את כל הפטריות לסיר עם הנוזל, מוסיפים את השמנת ואת אגוז המוסקט, מערבבים היטב, ממליחים ומפלפלים לפי הצורך ומבשלים על אש בינונית כ- 20-30 דקות עד שהמרק מגיע לסמיכות הרצויה. מורידים מהאש ויוצקים לקערות.
  • 6 שיהיה בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
מומלץ לפזר מעל עירית קצוצה ואגוזי מלך קלויים. הצעת הגשה: בתוך כיכר לחם כמו בתמונה.

הערך התזונתי לא כולל את הלחם של הגשת המרק. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
5.1% 46.7% 14.7% 33.5%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.97 (1.08 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב