דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

15 מנות/יחידות, 82 גרם למנה\יחידה (כ- 15 מנות)

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
שושנים מבצק שמרים ללא גלוטן
הצליאקים בטוח ייהנו משושני השמרים האלו, צילום: דניאל טרכטמן
  • 1 שמים בקערת המערבל את הקמחים (רצוי לנפות לפני), המלח והסיבים, ומערבבים היטב (בעדינות למניעת ענן קמח).
  • 2 יוצרים גומה, מניחים בה את השמרים, הסוכר וחצי כוס מהמים הפושרים.
  • 3 מכסים עם קמח, מפזרים את החמאה הרכה וכוס מים פושרים.
  • 4 לשים עם וו לישה תוך הוספת נוזל לפי הצורך, עד לקבלת בצק דביק מאוד.
  • 5 מוסיפים 2-3 כפות שמן ולשים עוד כדקה.
  • 6 מפסיקים את פעולת המיקסר ומשאירים את הבצק בקערה לכ- 10 דקות.
  • 7 לשים שוב כדקה-שתיים.
  • 8 מכסים את הקערה ומניחים במקום חמים לתפיחה (כ- 40 דקות עד שעה, לפי מזג האוויר וחמימות המקום).
  • 9 לאחר שהבצק תפח לשים ומורידים נפח עם תוספת קמח לפי הצורך, עד קבלת בצק לא דביק ונוח לעבודה.
  • 10 מחלקים לשלושה חלקים. מרדדים כל חלק לעלה דק וממלאים במלית הרצויה (סה"כ 3 גלילים - כל גליל 5 שושנים - את המליות פשוט מערבבים לפני).
  • 11 חותכים כל גליל ממולא ל- 5 חלקים ומניחים עם הצד החתוך כלפי מעלה בתבנית מאורכת (אינגליש קייק), כך שרואים צורת שבלול עם המילוי (מצופפים לפי הצורך).
  • 12 משאירים לתפיחה נוספת (25-40 דקות - עד שרואים שתפח יפה, גם זה תלוי בחום מזג האוויר) ומברישים בביצה טרופה עם מעט מים.
  • 13 אופים בתנור שחומם מראש ל- 175 מעלות כ- 25 דקות עד השחמה.
  • 14 בתיאבון חיוך
  • הערות:
  • 1 הבצק מתאים ללחמניות, חלה, עוגות ועוגיות ללא גלוטן.
  • 2 כאשר מכינים עוגות/עוגיות, אפשר למלא במלית מתוקה או מלוחה.
  • 3 ניתן לאפות כל "שושנה" בתבנית אישית חד פעמית או רגילה של מאפינס, במקום בתבניות מאורכות.
  • 4 ניתן להשתמש בתחליף סוכר.
  • 5 לגליל הראשון אפשר להוסיף אגוזים קצוצים ושוקולד מגורר. לגליל השלישי אפשר להוסיף מעט גבינת פרמזן מגוררת או כל גבינה קשה שאוהבים.

ציוד נדרש: 3 תבניות אינגליש קייק (או שמכינים כלחמניות).

הערך התזונתי לא כולל את הסיבים.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0.6% 12.4% 6.4% 80.6%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.14 (0.14 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב