דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

5 מנות/יחידות, 329 גרם למנה\יחידה (כ- 5 מנות)

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • עד חצי שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
בקר מוקפץ "שנחאי" ברוטב סויה
טעים ממש כמו בשנחאי, צילום: דניאל לילה
  • 1 חותכים את השייטל לרצועות בעובי 1 ס"מ ובאורך 8 ס"מ.
  • 2 חוצים את עגבניות השרי, חותכים את הכרוב לרצועות דקות, פורסים את הפלפל לטבעות דקיקות, חוצים את הבצל לאורכו וחותכים לרצועות דקיקות.
  • 3 חוצים את המלפפון לאורכו, נפטרים מהגרעינים בעזרת כפית וחותכים לרצועות דקות.
  • 4 יוצקים רוטב סויה לקערה, מוסיפים מיץ לימון ומערבבים לקבלת תערובת אחידה.
  • 5 מחממים את השמן בווק מעל להבה גבוהה, מעבירים חצי מכמות רצועות הבשר לווק ומקפיצים עד שהן משחימות, מעבירים את רצועות הבשר המוקפצות לצלחת וחוזרים על הפעולה עם המחצית השנייה של רצועות הבשר.
  • 6 לאחר שהמחצית השנייה של רצועות הבשר מוכנות מחזירים לווק את רצועות הבשר המוקפצות, יוצקים לווק את תערובת רוטב הסויה ומקפיצים כשתי דקות.
  • 7 מוסיפים לווק את הנבטים ואת הירקות החתוכים מלבד המלפפונים ומקפיצים כשתי דקות נוספות.
  • 8 מכבים את הלהבה, מוסיפים לווק את רצועות המלפפונים ואת עלי הנענע, מערבבים בעדינות ומגישים חם.
  • 9 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
מומלץ להגיש על מצע של אורז לבן.

ציוד נדרש: ווק.

יש להשתמש בבשר בקר שייטל ולא בסינטה. הסינטה מופיעה במרכיבי המתכון רק לשם קבלת ערך תזונתי דומה ככל האפשר לשייטל. הערך התזונתי לא כולל את נבטי השעועית.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
3.6% 24.5% 55.2% 16.7%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.34 (0.36 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב