דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

9 מנות/יחידות, 379 גרם למנה\יחידה (8-10 מנות)

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
מוסקה בתנור
מוסקה ביתית מושלמת
  • 1 שוטפים ופורסים את החצילים לטבעות ברוחב כס"מ, מעבירים למסננת גדולה, ממליחים ומשהים כרבע שעה.
  • 2 מניחים את החצילים על תבנית מרופדת בנייר אפייה ומורחים שמן זית משני הצדדים. אופים כרבע שעה בחום של 190 מעלות עד לריכוך והזהבה.
  • 3 מאדים ומפוררים את הבשר במחבת (ציפוי טפלון/קרמי). ברגע שהבשר משנה את צבעו מוסיפים את הבצל, השום, הפלפל האדום החריף, המלח והתבלינים, וממשיכים לאדות עד ריכוך הבצל. מוסיפים את העגבניות, הפטרוזיליה הקצוצה ורסק העגבניות, ממשיכים לאדות עוד כ- 5 דקות ומוכן.
  • 4 בסיר סוטז` בינוני מסדרים בתחתית מחצית מכמות החצילים בצפיפות, מעל את הבשר המאודה ומעל שכבה נוספת של חצילים.
  • 5 פורסים 2 עגבניות, מורחים משני הצדדים כף שמן זית ומניחים מעל החצילים. מפזרים מעל אורגנו יבש וצ`ילי מתוק גרוס, ומוסיפים את המים הרותחים לסיר.
  • 6 מכניסים לתנור שחומם מראש ל- 180-190 מעלות טורבו למשך כ- 40 דקות (20 דקות ראשונות הסיר צריך להיות מכוסה והרוטב בתום האפייה צריך להיות עד כשליש מגובה הבשר והחצילים).
  • 7 מעדן של מוסקה - בתיאבון חיוך

ציוד נדרש: מחבת (ציפוי טפלון/קרמי) + סיר סוטאז` בינוני.

שיטת ההכנה כוללת גם אידוי. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
7.5% 17.6% 40% 34.9%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.23 (0.26 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב