דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

4 מנות/יחידות, 150 גרם למנה\יחידה (ל- 4 סועדים)

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • עד חצי שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
סלט עדשים שחורות קר עם תפוחי עץ וסלרי
שילוב נפלא של טעמים בסלט אחד, צילום: לירון איצקוביץ
  • 1 העדשים השחורות צריכות להיות שטופות ומושרות במים לפחות 12 שעות - מי שרוצה יכול גם להנביט. ניתן גם לוותר על התהליך אם אתם רוצים להיות ספונטניים.
  • 2 שמים את העדשים בסיר עם מים ומרתיחים. מבשלים, ללא מכסה, עם ביעבוע עדין למשך 20-25 דקות, לרמת אל דנטה. מסננים ושוטפים במים קרים.
  • 3 שמים את העדשים בקערה, מוסיפים את שאר המרכיבים: תפוחי עץ (מזן סמית), סלרי ופילטים של לימון (מורידים עם הסכין את ראשי הלימון וכאשר מונח יציב על קרש החיתוך מקלפים אותו בעזרת הסכין. לאחר שיש בידינו לימון קלוף מוציאים בעדינות את פלחי הלימון).
  • 4 מתבלים בשמן זית, מיץ לימון, מלח ופלפל שחור.
  • 5 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
שינויים והמצאות: נפלא להוסיף מרקם קראנצ`י כגון אגוזים, שקדים וכדומה. ניתן בהחלט לגוון עם פירות אחרים כגון אגסים, תפוזים וכדומה.

זמן ההכנה לא כולל את זמן השריית העדשים השחורות.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
13% 6.8% 14.1% 66.1%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.08 (0.1 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב