דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

8 מנות/יחידות, 303 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
בחש בוכרי
תבשיל בוכרי עם אורז ובשר
  • 1 בסיר מטגנים את הבצל בשמן עד להזהבה קלה. מוסיפים את הבשר הטחון ומערבבים, מטגנים עד שהבשר משנה צבעו לאפור. מוסיפים את השום והתבלינים, ומערבבים.
  • 2 מוסיפים כוס מים, מנמיכים את הלהבה ומבשלים את הבשר לפחות כשעה עד לצמצום הנוזלים (אם כל המים נספגו ניתן להוסיף מים לפי הצורך). מגבירים את הלהבה, מוסיפים 4 כוסות מים ומביאים לרתיחה.
  • 3 מוסיפים את השמיר הקצוץ והאורז, ומערבבים. ממשיכים בבישול על להבה גבוהה כ- 2 דקות, מנמיכים את הלהבה וממשיכים בבישול כ- 15-20 דקות עם מכסה סגור עטוף במגבת. מכבים את הגז ומשאירים את הסיר לפחות כ- 20 דקות עם מכסה סגור, והרי לכם בחש טעים ביותר מהמטבח הבוכרי.
  • 4 מגישים ובתיאבון חיוך

שיטת ההכנה כוללת גם טיגון. הערות: אפשר לשלב כוסברה יחד עם השמיר - אני אישית אוהבת את הטעם של השמיר יותר. אפשר להוסיף מעט שומן כבש לתבשיל - מעשיר את התבשיל. אפשרי להשתמש גם באורז עגול, אך יש לקחת בחשבון שלסוג אורז זה לוקח יותר זמן להתבשל. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
2.6% 14.2% 31.2% 52%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.17 (0.18 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב