דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

4 מנות/יחידות, 554 גרם למנה\יחידה (כמות ל- 4 סועדים מבוגרים)

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
עוף ממולא באורז
עוף שלם אפוי וממולא באורז, צילום: לירון איצקוביץ
  • 1 חותכים את תפוחי האדמה לעיגולים בעובי 1/2 ס"מ ומסדרים באופן אחיד על תבנית אפייה.
  • 2 מוסיפים אורז מבושל (כל אורז שרוצים - כמות של כוס אורז אחת) על תפוחי האדמה, כאשר משאירים בצד כ- 3 עד 4 כפות ממנו למילוי העוף (תלוי בגודלו).
  • 3 מושחים קלות את העוף בשמן הזית ומפזרים את התבלינים בפיזור אחיד מכל הצדדים. ממלאים בעזרת כף את בטן העוף באורז ומניחים במרכז התבנית.
  • 4 מכניסים לתנור בטמפרטורה של 220 מעלות במצב גריל להשחמה כ- 15 דקות. לאחר מכן, מוציאים והופכים בזהירות את העוף ומשיבים לתנור להשחמה של בערך 10 דקות.
  • 5 מוציאים את התבנית מהתנור ומכסים היטב בנייר כסף. משיבים לתנור בזהירות לחום של 180 מעלות במצב בישול רגיל לשעה וחצי.
  • 6 מוציאים ומפרקים את העוף לחזה וכרעיים, בעזרת כף מוציאים את האורז מתוך העוף ואת שאר האורז ואת תפוחי האדמה מגישים כתוספת.
  • 7 בתיאבון חיוך

הערך התזונתי לא כולל את האורז (האורז בתמונה הוא המתכון לתבשיל האורז הפראי ב"מתכונים חלופיים" מצד שמאל).

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
2% 31.6% 50% 16.4%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.48 (0.49 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב