דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
עוף שלם אפוי וממולא באורז, צילום: לירון איצקוביץ

מצרכים למתכון

4 מנות/יחידות, 554 גרם למנה\יחידה (כמות ל- 4 סועדים מבוגרים)

- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
  • 1 חותכים את תפוחי האדמה לעיגולים בעובי 1/2 ס"מ ומסדרים באופן אחיד על תבנית אפייה.
  • 2 מוסיפים אורז מבושל (כל אורז שרוצים - כמות של כוס אורז אחת) על תפוחי האדמה, כאשר משאירים בצד כ- 3 עד 4 כפות ממנו למילוי העוף (תלוי בגודלו).
  • 3 מושחים קלות את העוף בשמן הזית ומפזרים את התבלינים בפיזור אחיד מכל הצדדים. ממלאים בעזרת כף את בטן העוף באורז ומניחים במרכז התבנית.
  • 4 מכניסים לתנור בטמפרטורה של 220 מעלות במצב גריל להשחמה כ- 15 דקות. לאחר מכן, מוציאים והופכים בזהירות את העוף ומשיבים לתנור להשחמה של בערך 10 דקות.
  • 5 מוציאים את התבנית מהתנור ומכסים היטב בנייר כסף. משיבים לתנור בזהירות לחום של 180 מעלות במצב בישול רגיל לשעה וחצי.
  • 6 מוציאים ומפרקים את העוף לחזה וכרעיים, בעזרת כף מוציאים את האורז מתוך העוף ואת שאר האורז ואת תפוחי האדמה מגישים כתוספת.
  • 7 בתיאבון חיוך

הערך התזונתי לא כולל את האורז (האורז בתמונה הוא המתכון לתבשיל האורז הפראי ב"מתכונים חלופיים" מצד שמאל).

עוד הצעות למתכונים

המתכון באדיבות אבנר שפריר

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)840152
חלבונים (גרם)76.95 13.89
פחמימות (גרם)255
מתוכן סוכרים (גרם)1.45 0.26
שומנים (גרם)48.59 8.77
מתוכם שומן רווי (גרם)15.74 2.84
כולסטרול (מ"ג)306.25 55.28
נתרן (מ"ג)2,610471.19
סיבים תזונתיים (גרם)3.1 0.56
מים (גרם)82.1114.82
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)40.727.35
ויטמין B (מ"ג)2.810.51
ויטמין B1 (מ"ג)0.080.01
ויטמין B2 (מ"ג)0.080.01
ויטמין B3 (מ"ג)1.780.32
ויטמין B5 (מ"ג)0.440.08
ויטמין B6 (מ"ג)0.40.07
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)32.275.82
ויטמין C (מ"ג)11.672.11
ויטמין E (מ"ג)0.490.09
ויטמין K (מק"ג)4.210.76
סידן (מ"ג)21.253.84
ברזל (מ"ג)1.680.3
מגנזיום (מ"ג)34.376.2
זרחן (מ"ג)82.614.91
אבץ (מ"ג)0.460.08
אשלגן (מ"ג)626.61113.11
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.190.03
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.030.01
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.160.03
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.030
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.020

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
2% 31.6% 50% 16.4%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.48 (0.49 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.