דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

6 מנות/יחידות, 486 גרם למנה\יחידה

  • דג בורי - 1.5 ק"ג
    או קרפיון/לוקוס - סטייקים
  • בצל - יחידה בינונית (125 גרם)
    חתוך דק
  • שום - 4 שיניים
    קצוצות
  • עגבנייה - 6 יחידות בינוניות - סה"כ (1.03 ק"ג)
    חתוכות לקוביות
  • פלפל אדום - יחידה בינונית (185 גרם)
    חתוך לקוביות
  • פלפל אדום חריף - יחידה בינונית (28 גרם)
    חתוך
  • שמן זית - כפית (5 מ"ל)
  • מלח - כפית שטוחה
    לפי הטעם
  • סוכר - כפית שטוחה (5 גרם)
    לפי הטעם
  • פלפל שחור - 1/4 כפית שטוחה
    לפי הטעם
  • לימון כבוש - יחידה בינונית
    חתוך לרבעים
  • שבבי צ`ילי - כפית אחת

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל חצי שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
נתחי דג ברוטב
ארוחת דגים ברוטב עגבניות, צילום: לירון איצקוביץ
  • 1 מטגנים במחבת את הבצל בשמן הזית עד לשקיפות, מוסיפים את השום והפלפל החריף ומערבבים.
  • 2 מוסיפים את העגבניות, הלימון הכבוש והפלפל האדום, מערבבים ומביאים לרתיחה.
  • 3 מכסים את התבשיל, מחלישים את האש במעט ומבשלים כ- 10 דקות או עד לריכוך הירקות.
  • 4 מוסיפים את שבבי הצ`ילי, המלח, הפלפל השחור והסוכר, מערבבים וטועמים. מתקנים טעמים במידת הצורך.
  • 5 מוסיפים את הדגים ומביאים לרתיחה עדינה. מבשלים כ- 20 דקות כאשר לאחר 10 דקות הופכים את הדגים.
  • 6 בתיאבון חיוך

הערך התזונתי לא כולל את הלימון הכבוש ושבבי הצ`ילי. שיטת ההכנה כוללת גם טיגון. את הדג יש לחתוך לסטייקים כמו בתמונה.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
2.2% 14.1% 68.9% 14.8%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.17 (0.17 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב