דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

9 מנות/יחידות, 190 גרם למנה\יחידה (8-10 מנות (תלוי בגודל))

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • בערך שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
פשטידת פטריות ותפוחי אדמה
פשטידה חלבית נהדרת עם פטריות ותפו"א
  • 1 מקלפים את תפוחי האדמה, מעבירים לסיר ומכסים במים. מרתיחים על הגז כרבע שעה (לבישול חלקי). מצננים מעט ופורסים לפרוסות דקות בעובי כחצי ס"מ.
  • 2 מחממים שמן זית במחבת ומטגנים את הבצל המגורד (לאחר שסחטנו מנוזלים) עד ריכוך והזהבה קלה. מוסיפים שום, מערבבים ומוסיפים את הפטריות (שטופות ופרוסות). מפזרים מעל מלח גס (אפשר גם מעט פלפל) וחצי כפית אורגנו. מקפיצים כ- 2-3 דקות ומוכן (שומרים מעט מהפטריות לסוף).
  • 3 בעזרת מטרפה ידנית טורפים את כל החומרים לרוטב השמנת יחד.
  • 4 בתבנית פיירקס (או תבנית אחרת בקוטר 24 ועמוקה) משומנת מסדרים שכבה של תפוחי אדמה בצורת מניפה ומפזרים מעל את הפטריות. יוצקים מעט מהרוטב ומפזרים מעט מהגבינה מעל. ממשיכים בסדר הזה עוד 2 שכבות של תפוחי אדמה, רוטב שמנת וגבינה (נחלק כך שכחצי מכמות הגבינה נפזר בסוף).
  • 5 מוסיפים מעל מעט מהפטריות ששמרנו, מפזרים כפית אורגנו יבש ואופים בחום של 180 מעלות למשך כ- 30 דקות עד הזהבה.
  • 6 בתיאבון חיוך

התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
4.7% 23.1% 27.7% 44.5%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.32 (0.34 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב