דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

10 מנות/יחידות, 62 גרם למנה\יחידה (מספר מוערך של כדורי טונה)

אופן הכנת המתכון

  • מתאבניםסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • עד חצי שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
כדורי טונה בציפוי פירורי פנקו
כדורי טונה מלהיבים ביותר, צילום וסטיילינג: קרן ביטון כהן
  • 1 מפרידים עם מזלג את הטונה המסוננת ומערבבים יחד עם העלים והמיונז עד לקבלת תערובת אחידה. טועמים ומתקנים תיבול.
  • 2 יוצרים ביד כדורים גדולים, טובלים כל כדור בקמח, ביצה טרופה, פנקו ושומשום. מטגנים בשמן עמוק מכל צד עד להזהבה (ראו מידע נוסף לגבי השמן).
  • 3 מוסיפים לטחינה מיץ לימון (בהתאם להוראות ההכנה) ולימון כבוש, וטוחנים יחד במעבד מזון.
  • 4 מגישים כשהכדורים חמים יחד עם צלוחית טחינה או כל מטבל אחר.
  • 5 בתיאבון חיוך

כמות השמן במתכון הינה כמות מוערכת הנספגת בכדורי הטונה לאחר הטיגון. יש להשתמש בשמן לטיגון עמוק לפי הצורך. הערך התזונתי לא כולל את הלימון הכבוש. מומלץ להכין כדורים גדולים ומשביעים, המלאי נגמר מהר והביקוש גדול. ניתן להגיש עם סלט, מטבל יוגורט או טחינה לימונית. המתכון באדיבות "לגין" ובשיתוף אתי בטיטו.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0.6% 42% 29.1% 28.3%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.73 (0.74 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב