דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

9 מנות/יחידות, 229 גרם למנה\יחידה (8-10 מנות)

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
כופתאות בשר ואורז ברוטב עגבניות
מעדן כופתאות בשר ואורז מהמטבח הגיאורגי
  • 1 מערבבים בקערה את הבשר (רצוי בשר איכותי עם מעט שומן - תורם לרכות ולטעם) יחד עם שאר המצרכים לקציצות (ממש ללוש 2-3 דקות), ומשהים כחצי שעה במקרר לספיגת טעמים.
  • 2 מכינים את הרוטב: בסיר סוטג` בינוני מחממים את השמן, מוסיפים את הפפריקה והאריסה לפתיחת טעמים, מוסיפים את העגבניות המגורדות והסוכר ומערבבים. מבשלים עד ריכוך קל ומוסיפים את המים הרותחים. מוסיפים את שאר התבלינים ומערבבים.
  • 3 יוצרים קציצות מעיסת הבשר (כ- 20 קציצות) ומוסיפים בעדינות לרוטב. לאחר בישול של כ- 5 דקות (הקציצות כבר יותר יציבות בשלב הזה) מרימים את הסיר ומנערים את הרוטב מעל הקציצות בתנועות סיבוב עדינות.
  • 4 מנמיכים את האש וממשיכים לבשל עוד כ- 50 דקות עד שהרוטב מסמיך ומראה הקציצות תפוח ורך יותר (במהלך הבישול אפשר לצקת מהרוטב על הקציצות בעזרת כף).
  • 5 בתיאבון חיוך

הערך התזונתי לא כולל את הפלפל האדום המיובש והטחון ואת פלפל הצ`ילי הגרוס. התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
3.9% 20.5% 52.6% 23%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.27 (0.29 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב