דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

5 מנות/יחידות, 379 גרם למנה\יחידה

  • בצל - 2 יחידות בינוניות - סה"כ (250 גרם)
    קצוץ
  • שמן קנולה - 2 כפות - סה"כ (20 מ"ל)
    לטיגון
  • חציל - יחידה בינונית (330 גרם)
    חתוך לקוביות קטנות
  • פלפל אדום - יחידה בינונית (185 גרם)
    חתוך לרצועות
  • פלפל ירוק - יחידה בינונית (166 גרם)
    חתוך לרצועות
  • פלפל צהוב - יחידה בינונית (122 גרם)
    חתוך לרצועות
  • פלפל ירוק חריף - יחידה בינונית (28 גרם)
    קצוץ דק
  • מים -  כוסות - סה"כ (360 מ"ל)
  • עגבנייה - 2 יחידות בינוניות - סה"כ (344 גרם)
    קצוצות דק
  • רסק עגבניות - 2 כפות - סה"כ (86 גרם)
  • מלח - 1/2 כפית שטוחה
    לפי הטעם
  • סוכר - 1/4 כפית שטוחה - סה"כ (1 גרם)
    לפי הטעם
  • פלפל כתום - יחידה בינונית
    חתוך לרצועות

אופן הכנת המתכון

  • תוספותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל חצי שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
תבשיל חצילים ופלפלים
תבשיל חצילים ופלפלים צבעוניים קל להכנה
  • 1 לטגן את הבצל בשמן (שיישאר שקוף), להוסיף את קוביות החצילים ולהמשיך לטגן עוד כ- 7 דקות.
  • 2 להוסיף את הפלפלים מכל הצבעים (כולל הפלפל החריף), ולהמשיך לטגן במשך כ- 7 דקות נוספות.
  • 3 להוסיף כוס וחצי מים, עגבניות מרוסקות ורסק עגבניות, מלח וסוכר, לערבב היטב ולהמשיך לבשל כ- 20 דקות נוספות.
  • 4 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
מתאים כתוספת על האורז או כממרח על פרוסת לחם.

הערך התזונתי לא כולל את הפלפל הכתום. שיטת ההכנה כוללת גם טיגון.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
11% 11.8% 9.6% 67.6%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.15 (0.18 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב