דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

16 מנות/יחידות, 104 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • מתקדםדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
עוגת גבינה אפויה עם קראמבל פקאן
מי שאוהב פקאנים לא יוותר על עוגה כזאת
  • הכנת הבסיס:
  • 1 במעבד מזון עם להב מתכת לשים קמח, פקאנים טחונים, חמאה, אבקת סוכר ומלח. לעבד בפולסים רק עד שמתקבלת תערובת פירורית.
  • 2 להוסיף תמצית וניל וביצה ולעבד עד שמתקבלים גושי בצק גדולים. לאחד בעזרת הידיים לכדור, לעטוף בניילון נצמד, לשטח מעט ולהעביר למקרר לשעה לפחות.
  • 3 לרדד את הבצק לעובי של חצי ס"מ, לקרוץ עיגול בקוטר התבנית (מתפרקת בקוטר 24) ולהניח בתחתית התבנית. לדקור במזלג ולהעביר להקפיא לחצי שעה.
  • הכנת קראמבל פקאן:
  • 1 במעבד מזון להניח את כל המרכיבים ולעבד בפולסים קצרים עד שמקבלים תערובת פירורית.
  • 2 מעבירים לכלי ושומרים במקפיא עד השימוש.
  • 3 מחממים תנור ל- 175 מעלות ואופים את הבסיס כ- 15 דקות עד להזהבה קלה. מוציאים מהתנור.
  • הכנת המלית:
  • 1 בקערה גדולה טורפים את כל הגבינות עם סוכר ותמצית וניל לתערובת אחידה. מוסיפים את הביצים אחת-אחת וטורפים היטב לפני שמוסיפים את הביצה הבאה כדי שהתערובת לא תתפרק.
  • 2 יוצקים את המלית על גבי הבסיס האפוי ומכניסים לתנור ל- 10 דקות.
  • 3 מוציאים ומפזרים בעדינות את הקראמבל. מחזירים לאפייה של 45-50 דקות נוספות, עד שהפירורים יזהיבו.
  • 4 מוציאים מהתנור ומצננים לטמפרטורת החדר.
  • 5 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
ניתן לקשט את הדפנות עם מעט קצפת.

ציוד נדרש: תבנית מתפרקת בקוטר 24.

הערך התזונתי לא כולל את קישוט דפנות העוגה בקצפת.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0.9% 35.5% 12.1% 51.5%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.56 (0.57 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב