דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

6 מנות/יחידות, 842 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

  • תפוח אדמה - 6 יחידות גדולות - סה"כ (1.94 ק"ג)
    קלופים וחתוכים לחצאים
  • כוסברה - 1/2 צרור - סה"כ (46 גרם)
    קצוצה
  • פלפל שחור - 1/2 כפית שטוחה
    או פלפל לבן
  • כורכום - 1/4 כפית שטוחה
  • מלח - 1/2 כפית שטוחה
    לפי הטעם - או אבקת מרק עוף
  • מים - 3 ליטר
  • שמן קנולה - 1/4 כוס - סה"כ (60 מ"ל)
  • עצמות מוח טרי - 2-3 עצמות

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מעל חצי שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
מרק תפוחי אדמה עם כוסברה
מרק תפוחי אדמה טעים לחורף
  • 1 את תפוחי האדמה קולפים, חותכים לחצאים ושמים בסיר עם 3 ליטר מים ועצמות המוח הטריים. מבשלים עד להתרככות תפוחי האדמה.
  • 2 מוציאים את העצמות מהסיר, טוחנים עם בלנדר מוט את תפוחי האדמה למחית ולאחר מכן מחזירים לסיר את העצמות.
  • 3 מוסיפים לסיר עם מחית תפוחי האדמה את השמן, המלח, הפלפל השחור והכורכום, ומבשלים כ- 20 דקות נוספות (תוך כדי ערבוב מדי פעם).
  • 4 לקראת סוף הבישול מוסיפים כוסברה קצוצה ומבשלים כ- 5 דקות נוספות.
  • 5 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
להגשה - אפשר לשים מעל עוד כוסברה קצוצה טריה (ממש לא חובה). אפשר לשים במרק בשר. כשאני מכינה צלי בשר, אני משאירה לי כמה פרוסות מבושלות בהקפאה (בלי רוטב כמובן) ואז כשאני רוצה לשדרג מרק או תבשיל אני מוסיפה לו כמה קוביות בשר וזה לגמרי משדרג.

ציוד נדרש: סיר בינוני.

הערך התזונתי לא כולל את עצמות המוח הטריים.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
7.1% 11.1% 6.6% 75.2%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.14 (0.15 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב