דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

10 מנות/יחידות, 93 גרם למנה\יחידה

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • בערך שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
קרפ סוזט
קרפ סוזט בטעם תפוזי מתקתק, צילום: נחמי וולף, סטיילינג: מיכל ליבוביץ`
  • הכנת הקרפ:
  • 1 מערבבים את כל החומרים לתערובת אחידה ללא גושים (חוץ מספריי השמן לשימון המחבת). קל לעשות זאת בעזרת מטרפה.
  • 2 מרססים מעט שמן במחבת גדולה או מורחים את המחבת בשמן בעזרת נייר סופג. מחממים את המחבת היטב עד שהיא חמה מאוד.
  • 3 יוצקים כחצי מצקת מהבלילה ומטים את המחבת על מנת שהבלילה תשתטח על כל פני המחבת ותתקבל דקיקה. מטגנים כדקה מצד אחד, הופכים לצד שני ומטגנים עוד כחצי דקה. מטגנים כך את כל הבלילה.
  • הכנת רוטב התפוזים המקורמל:
  • 1 שמים את הסוכר במחבת ומחממים עד לקבלת קרמל עינברי.
  • 2 מוסיפים את מיץ התפוזים וגרידת התפוז, ומבשלים עד לקבלת תערובת חלקה ללא גושים.
  • 3 מסירים מהאש ומוסיפים חמאה.
  • 4 מקפלים את הקרפים למשולשים וטובלים אותם ברוטב.
  • 5 יוצקים את הליקר והברנדי למחבת ומדליקים את האלכוהול לכמה שניות.
  • 6 מעטרים בתלתלים מקליפת תפוז ומגישים מיד.
  • 7 הרי לכם קרפ סוזט ביתי ומושלם.
  • 8 בתיאבון חיוך

הערך התזונתי לא כולל את ליקר התפוזים.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0.4% 27.7% 10.6% 61.3%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.39 (0.39 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב