דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

7 מנות/יחידות, 438 גרם למנה\יחידה (6-8 מנות)

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • בערך שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
לזניית בשר וחצילים
שילוב נהדר של בשר וחצילים בלזניה
  • 1 במחבת לחמם את חצי כוס השמן.
  • 2 לקלוף ולפרוס את החציל לפרוסות עגולות.
  • 3 לטגן את החצילים עד להשחמה משני הצדדים ולהוציא לנייר סופג.
  • 4 במחבת רחבה לחמם את 2 כפות השמן (ניתן להשתמש במחבת של החצילים במידה ולא נותר בו הרבה שמן).
  • 5 לטגן את הבצל הקצוץ עד לשקיפות.
  • 6 להוסיף את הבשר הטחון ולטגן עד שהבשר משנה את צבעו.
  • 7 להוסיף את השום הכתוש, הפלפל האדום והגזר, ולערבב.
  • 8 להוסיף את התבלינים ולערבב.
  • 9 להוסיף את המים ולהביא לרתיחה.
  • 10 לבשל על אש נמוכה עד שרוב הנוזלים מצטמצמים.
  • הכנת הרוטב והרכבת המנה:
  • 1 להכניס את כל מצרכי הרוטב לסירף להביא לרתיחה ולבשל כ- 10 דקות.
  • 2 בתבנית מרובעת חד פעמית שמים מצקת מהרוטב.
  • 3 מעליה מסדרים שכבה של עלי לזניה.
  • 4 מניחים מחצית מפרוסות החצילים ומעליהם מחצית מתערובת הבשר.
  • 5 מכסים בשכבה נוספת של עלי לזניה.
  • 6 שמים מהרוטב בנדיבות ושוב חצילים ובשר.
  • 7 ניתן לשים שכבה נוספת של עלי לזניה ולכסות ברוטב או להשאיר בצורה הזאת שהבשר בשכבה העליונה.
  • 8 להכניס לתנור לחום של 200 מעלות למשך כחצי שעה עד שהשכבה העליונה מזהיבה ועלי הלזניה רכים.
  • 9 במידה ועלי הלזניה עדיין לא רכים יש לכסות בנייר כסף ולהמשיך לאפות עד לריכוך.
  • 10 בתיאבון חיוך

ציוד נדרש: תבנית מרובעת חד פעמית.

שיטת ההכנה כוללת גם בישול וטיגון.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
5.3% 27.8% 27.6% 39.3%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.42 (0.45 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב