דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

5 מנות/יחידות, 157 גרם למנה\יחידה (4-6 מנות (כ- 25 קציצות))

  • הקציצות
  • בצל - יחידה בינונית (125 גרם)
    קצוץ
  • שום - 2 שיניים
    קצוצות
  • פטריות - 6 גדלים ממוצעים - סה"כ (150 גרם)
    פטריות לבנות קצוצות
  • שמן זית - 3 כפות - סה"כ (30 מ"ל)
    כתית מעולה - לטיגון
  • קינואה - כוס (171 גרם)
    המידה היא לאחר הבישול
  • עדשים - כוס (170 גרם)
    המידה היא לאחר הבישול
  • תרד - כוס (40 גרם)
    או תרד מוקפא מופשר
  • קמח אורז מלא - 2 כפות שטוחות - סה"כ (24 גרם)
    או קמח חיטה מלא
  • קמח תפוחי אדמה - כף גדושה (25 גרם)
    או קורנפלור
  • מלח ים - 1/4 כפית שטוחה
    לפי הטעם
  • פלפל שחור - 1/4 כפית שטוחה
    גרוס - לפי הטעם
  • חוויאג` למרק - 1/4 כפית שטוחה
    לפי הטעם
  • אבקת קארי - 1/4 כפית שטוחה - סה"כ (1 גרם)
    לפי הטעם - או כורכום
  • לטיגון
  • שמן זית - 3 כפות - סה"כ (30 מ"ל)
    כתית מעולה - לטיגון הקציצות

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • עד חצי שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
קציצות קינואה, עדשים כתומות ותרד
קציצות קינואה עשירות וטעימות
  • 1 מטגנים בשמן את הבצל, השום והפטריות עד לריכוך ולהשחמה קלה.
  • 2 מערבבים את כל מרכיבי הקציצות בקערה.
  • 3 יוצרים קציצות פחוסות ומטגנים במחבת נון-סטיק במעט שמן זית עד להשחמה קלה.
  • 4 מניחים על נייר סופג, מעבירים לכלי הגשה ואוכלים חם.
  • 5 בתיאבון חיוך

ציוד נדרש: מחבת נון-סטיק.

התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
11.5% 23.7% 12.4% 52.4%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.37 (0.44 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב