דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

40 מנות/יחידות, 48 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל השבלולים)

  • קמח לבן - 1/2 אריזת נייר - סה"כ (500 גרם)
  • שמרים יבשים -  כפות - סה"כ (17 גרם)
  • סוכר - 1/2 כוס - סה"כ (90 גרם)
  • ביצה - 2 Large
    שלמות
  • חלב - כוס (240 מ"ל)
    או מים
  • חמאה - אריזת נייר (100 גרם)
    רכה וחתוכה לקוביות (או מחמאה)
  • נוטלה - צנצנת זכוכית (350 גרם)
    לפי הטעם
  • חלמון ביצה - יחידה (18 גרם)
    טרוף
  • מים - כף (10 מ"ל)
    להוספה לחלמון
  • שומשום - 2 כפות - סה"כ (24 גרם)
    לפי הטעם
  • הסירופ
  • מים - כוס (240 מ"ל)
  • סוכר - כוס (179 גרם)
  • מיץ לימון - 1/2 יחידה - סה"כ (15 מ"ל)

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
שבלולי שמרים במילוי שוקולד
לחמניות שמרים שוקולד מטריפות
  • 1 שמים במיקסר עם וו לישה לפי הסדר הבא: קמח, שמרים יבשים, סוכר, ביצים שלמות וחלב. מערבלים למשך 2 דקות ומוסיפים בסוף את החמאה.
  • 2 מערבלים במשך 5 דקות עד לקבלת בצק אחיד ורך. סוגרים בניילון ומכסים במגבת לתפיחה למשך כשעה.
  • 3 מחלקים את הבצק ל- 4 חלקים שווים. כל חלק מרדדים לעלה.
  • 4 מורחים ממרח שוקולד שאוהבים על שני עלים ומכסים כל אחד מהם בעלה מרודד נוסף.
  • 5 חותכים בעזרת גלגלת רצועות (כ- 20 מכל עלה). כל רצועה מסלסלים כמו ביסלי, לאחר מכן מגלגלים לשבלול ומניחים בתבנית עם נייר אפייה.
  • 6 מורחים כל שבלול בחלמון ביצה מעורבב עם כף מים. אפשר לפזר בשלב זה את השומשום (לא חובה).
  • 7 מניחים להתפחה בתבנית כחצי שעה, אופים בתנור בחום של 170 מעלות למשך כ- 20 דקות עד לצבע יפה ומניחים להתקרר.
  • 8 בינתיים מכינים סירופ הסוכר: מרתיחים ומבשלים 5 דקות ומברישים את השבלולים האפויים.
  • 9 בתיאבון חיוך

זמן ההכנה כולל את זמן ההתפחה.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0.2% 19.7% 9.2% 70.9%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.25 (0.25 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב