דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

10 מנות/יחידות, 148 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • מהיר מאודזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
קוביות סלמון בפסטו לימוני
מנה ראשונה טעימה שכיף להגיש
  • 1 משרים את הדג (מומלץ טרי) לשעה במים עם 2 כוסות מיץ לימון וכוס חומץ, כך שהנוזלים יכסו את הדג לגמרי. מוציאים ומנקים מקשקשים ושאר מרעין בישין. את הפעולה הזאת מבצעים רק אם הדג קפוא. במידה והדג טרי אין צורך כלל בפעולת ההשריה הזאת.
  • 2 מכינים את פילה הסלמון לצריבה: בקערה מערבבים שמן זית ומלח גס, מוסיפים את קוביות הסלמון ומערבבים עד שכל הסלמון מצופה בשמן ומלח.
  • 3 מכינים את הפסטו: מכניסים לקערה/כוס גבוהה בזיליקום, פטרוזיליה, שום, חרדל, פיסטוקים וקשיו, וטוחנים בעזרת בלנדר מוט, תוך כדי הוספה איטית של שמן זית, עד להגעה למרקם עיסתי. מתבלים במיץ לימון, מלח ופלפל לפי הטעם.
  • 4 מחממים מחבת גדולה וצורבים בה את קוביות הסלמון (כמה קוביות בכל פעם), למשך כ- 2 דקות מכל צד. מוציאים ומטפטפים מעל מיץ לימון.
  • 5 מגישים את הסלמון עם ממרח הפסטו.
  • 6 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
מומלץ להגיש גם לצד פלח לימון.

שיטת ההכנה כוללת צריבה וטחינה.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
2% 44.9% 45.3% 7.8%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.85 (0.88 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב