דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

2 מנות/יחידות, 449 גרם למנה\יחידה

  • חציל - יחידה בינונית (330 גרם)
    חתוך לפרוסות דקות לאורכו
  • שמן זית - 3 כפות - סה"כ (30 מ"ל)
    כתית מעולה - לטיגון החציל
  • קישוא - 2 יחידות בינוניות - סה"כ (436 גרם)
    חתוכים לקוביות
  • שמן זית - כף (10 מ"ל)
    כתית מעולה - לטיגון הקישואים
  • אטריות אורגניות מאורז מלא - 1/3 אריזת ניילון - סה"כ (83 גרם)
    1/3 חבילה
  • מלח גס - כפית שטוחה
    לפי הטעם
  • פלפל שחור - 1/2 כפית שטוחה
    גרוס - לפי הטעם

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • עד חצי שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
אטריות אורז מלא עם קישואים וחצילים
ארוחת צהריים טבעונית ללא גלוטן טעימה ביותר
  • 1 מחממים במחבת את שמן הזית ומניחים את פרוסות החציל. לאחר 2 דקות על אש גבוהה מנמיכים את האש ומכסים במכסה. מטגנים כך כ- 10 דקות והופכים את הפרוסות לצידן השני, וממשיכים לבשל עוד כ- 10 דקות (אפשר להוסיף מעט מים לריכוך).
  • 2 בינתיים במחבת שנייה מטגנים תוך כדי ערבוב את קוביות הקישואים בכף שמן הזית עד שהן משחימות קלות.
  • 3 בסיר עם הרבה מים מבשלים את האטריות על פי הוראות היצרן ומסננים.
  • 4 מערבבים את האטריות עם הקישואים, ומוסיפים מלח ופלפל שחור.
  • 5 מגישים בצלחת את האטריות עם הקישואים, ולצידן את פרוסות החציל.
  • 6 בתיאבון חיוך

שיטת ההכנה כוללת גם טיגון.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
9% 23.1% 6.9% 61%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.34 (0.39 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב