דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות
- פרסומת -
ארוחת צהריים טבעונית ללא גלוטן טעימה ביותר

מצרכים למתכון

2 מנות/יחידות, 449 גרם למנה\יחידה

  • חציל - יחידה בינונית (330 גרם)
    חתוך לפרוסות דקות לאורכו
  • שמן זית - 3 כפות - סה"כ (30 מ"ל)
    כתית מעולה - לטיגון החציל
  • קישוא - 2 יחידות בינוניות - סה"כ (436 גרם)
    חתוכים לקוביות
  • שמן זית - כף (10 מ"ל)
    כתית מעולה - לטיגון הקישואים
  • אטריות אורגניות מאורז מלא - 1/3 אריזת ניילון - סה"כ (83 גרם)
    1/3 חבילה
  • מלח גס - כפית שטוחה
    לפי הטעם
  • פלפל שחור - 1/2 כפית שטוחה
    גרוס - לפי הטעם
- פרסומת -

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • עד חצי שעהזמן הכנה
  • פרווה, כשרכשרות
  • 1 מחממים במחבת את שמן הזית ומניחים את פרוסות החציל. לאחר 2 דקות על אש גבוהה מנמיכים את האש ומכסים במכסה. מטגנים כך כ- 10 דקות והופכים את הפרוסות לצידן השני, וממשיכים לבשל עוד כ- 10 דקות (אפשר להוסיף מעט מים לריכוך).
  • 2 בינתיים במחבת שנייה מטגנים תוך כדי ערבוב את קוביות הקישואים בכף שמן הזית עד שהן משחימות קלות.
  • 3 בסיר עם הרבה מים מבשלים את האטריות על פי הוראות היצרן ומסננים.
  • 4 מערבבים את האטריות עם הקישואים, ומוסיפים מלח ופלפל שחור.
  • 5 מגישים בצלחת את האטריות עם הקישואים, ולצידן את פרוסות החציל.
  • 6 בתיאבון חיוך

שיטת ההכנה כוללת גם טיגון.

עוד הצעות למתכונים

כנסו: ספר המתכונים של מיכל דינר

ערך תזונתי למתכון

סימון תזונתילמנה\יחידהל-100 גרם
קלוריות (אנרגיה)40791
חלבונים (גרם)6.13 1.37
פחמימות (גרם)5412
מתוכן סוכרים (גרם)10.93 2.44
שומנים (גרם)20.59 4.59
מתוכם שומן רווי (גרם)3.31 0.74
נתרן (מ"ג)1,369305.25
סיבים תזונתיים (גרם)8.05 1.8
מים (גרם)352.2478.54
ליקופן (מ"ג)00
ויטמין A (מק"ג)27.366.1
ויטמין B (מ"ג)3.230.72
ויטמין B1 (מ"ג)0.220.05
ויטמין B2 (מ"ג)0.120.03
ויטמין B3 (מ"ג)2.110.47
ויטמין B5 (מ"ג)0.420.09
ויטמין B6 (מ"ג)0.290.06
חומצה פולית - ויטמין B9 (מק"ג)66.7514.88
ויטמין C (מ"ג)14.243.18
ויטמין E (מ"ג)0.990.22
ויטמין K (מק"ג)13.232.95
סידן (מ"ג)70.9515.82
ברזל (מ"ג)1.340.3
מגנזיום (מ"ג)71.4415.93
זרחן (מ"ג)110.6424.67
אבץ (מ"ג)1.060.24
אשלגן (מ"ג)627.81139.98
חומצות שומן רב בלתי רוויות (גרם)0.440.1
חומצה אלפא לינולנית-אומגה 3 (גרם)0.20.05
חומצה לינולאית-אומגה 6 (גרם)0.240.05
חומצות שומן חד בלתי רוויות (גרם)0.090.02
חומצת שומן אולאית-אומגה 9 (גרם)0.080.02

מתכונים חלופיים

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
9% 23.1% 6.9% 61%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.34 (0.39 נטו)

כתיבת תגובה חדשה

התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.