דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

6 מנות/יחידות, 233 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

  • הקבבים
  • בשר בקר טחון - 250 גרם
  • בצל - יחידה בינונית (125 גרם)
    מגורד
  • שום - 5 שיניים
    כתושות
  • כוסברה - 1/2 צרור - סה"כ (46 גרם)
    קצוצה
  • מלח - 1/2 כפית גדושה
  • כמון - כף שטוחה (7 גרם)
  • קינמון - 1/2 כפית שטוחה
  • תפוחי האדמה והעגבניה
  • תפוח אדמה - 2 יחידות גדולות ללא קליפה - סה"כ (646 גרם)
    חתוכים לקוביות בגודל 1 ס"מ
  • שמן קנולה - 3 כפות - סה"כ (30 מ"ל)
  • מלח - 1/2 כפית גדושה
  • פפריקה - כף גדושה
    מתוקה
  • עגבנייה - יחידה גדולה (230 גרם)
    חתוכה לפרוסות

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • מתחילדרגת קושי
  • בערך שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
קבב בתנור עם תפו"א ועגבניה
שילוב מצוין של קבב עם תפו"א ועגבניה
  • 1 לערבב את כל מרכיבי הקבבים עד לקבלת תערובת אחידה, להניח בצד לכחצי שעה לספיגת טעמים.
  • 2 למזוג אל תבנית האפייה את השמן, להניח מעל את תפוחי האדמה ולזרות את המלח והפפריקה. לערבב את הכל ביחד לקבלת תערובת אחידה.
  • 3 ליצור מתערובת הבשר קציצות מאורכות ולהניח על תפוחי האדמה. בין הקציצות להניח פרוסת עגבניה. לכסות את התבנית בנייר אפייה ומעליו נייר כסף ולאפות בתנור שחומם מראש ל- 180 מעלות למשך כשעה. לאחר כשעה להסיר את הכיסוי ולאפות עוד כמה דקות על מנת שתפוחי האדמה יהיו שחומים. מתקבלים קבבים מושלמים בתנור לארוחת הצהריים!
  • 4 בתיאבון חיוך
טיפ למתכון
ניתן להוסיף גם בטטות ובצל לתערובת הירקות.

התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
8.9% 22.5% 21.6% 47%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.33 (0.38 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב