דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

9 מנות/יחידות, 188 גרם למנה\יחידה (8-10 מנות (תלוי בתבנית))

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • מתקדםדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
עוגת מוס גבינה ושוקולד
עוגת גבינה בשילוב שוקולד משלושה סוגים, צילום: אלי סגל, סטיילינג: מיכל ליבוביץ
  • הכנת הבסיס:
  • 1 מקציפים את הביצה, החלמון, תמצית הוניל (או משחת הוניל) והסוכרים לקצף תפוח ובהיר.
  • 2 מוסיפים את החמאה המומסת ומערבבים לקבלת תערובת אחידה.
  • 3 מוסיפים את הקמח ואבקת השקדים, ומערבבים.
  • 4 יוצקים לתבנית (תבנית בננה או תבנית עגולה בקוטר 22 ס"מ) ואופים בחום של 160 מעלות למשך 15 דקות.
  • 5 מוציאים ומצננים עד שהבסיס לא חם (בחוץ - לא במקרר).
  • הכנת גנאש שלושה שוקולדים:
  • 1 ממיסים חלקית את השוקולדים על בן-מארי.
  • 2 מרתיחים 200 מ"ל שמנת מתוקה ויוצקים על השוקולדים.
  • 3 מערבבים בעזרת בלנדר מוט עד לקבלת תערובת אחידה.
  • 4 יוצקים על הבסיס האפוי מחצית מכמות הגנאש (250 גרם) ומקפיאים להתייצבות כשעה עד שניתן להקפיא את השכבה הבאה. את המחצית השנייה מכסים ומאחסנים במקרר (שומרים עם 150 מ"ל השמנת המתוקה).
  • הכנת מוס גבינה ושוקולד לבן:
  • 1 מרתיחים 65 מ"ל שמנת מתוקה.
  • 2 יוצקים על השוקולד ועמרבבים לקבלת תערובת אחידה. אם השוקולד לא נמס ניתן לחמם מספר שניות במיקרוגל.
  • 3 מוסיפים את החמאה ומערבבים להמסה.
  • 4 מחממים את הג`לטין מספר שניות במיקרוגל עד לקבלת נוזל שקוף ומוסיפים לתערובת השוקולד תוך כדי עירבוב.
  • 5 מערבבים את הגבינות והסוכר לתערובת אחידה, ומוסיפים את תערובת השוקולד.
  • 6 מקציפים את השמנת המתוקה למרקם יוגורט ומקפלים לתערובת הגבינות.
  • 7 יוצקים על הגנאש ומקפיאים כשעה להתייצבות.
  • 8 מקציפים את מחצית הגנאש ששמרנו במקרר עם 150 מ"ל שמנת מתוקה כדקה עד לקבלת מרקם הניתן לזילוף.
  • 9 מעבירים לשק זילוף עם צנתר חלק ומזלפים טיפות בגדלים שונים.
  • 10 ניתן לפדר במעט אבקת קקאו ולקשט כראות עיניכם.
  • 11 לשמור במקרר ובתיאבון חיוך

ציוד נדרש: תבנית בננה או תבנית עגולה בקוטר 22 ס"מ.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
3.1% 43.7% 7.3% 45.9%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.82 (0.87 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב