מצרכים למתכון
35 מנות/יחידות, 39 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל אוזני ההמן)
- הבצק הפריך
- קמח לבן - 1/2 אריזת נייר - סה"כ (500 גרם)
- חמאה - אריזת נייר (200 גרם)
- סוכר - 1/2 כוס - סה"כ (90 גרם)
- מלח - קורט
- ביצה - 2 Large
- מים - 1/4 כוס - סה"כ (60 מ"ל)
- מילוי הפרג
- חלב - 1/2 כוס - סה"כ (120 מ"ל)
- פרג - 3/4 אריזת ניילון - סה"כ (75 גרם)
- צימוקים - 2 חופנים - סה"כ (76 גרם)
- דבש - 4 כפות - סה"כ (88 גרם)
- לפיזור מעל
- אבקת סוכר - 2 כפות - סה"כ (32 גרם)
אופן הכנת המתכון
- קינוחיםסוג המנה
- מתחילדרגת קושי
- מעל שעהזמן הכנה
- חלבי, כשרכשרות
אוזני המן טעימות מבצק פריך
- 1 במיקסר עם וו גיטרה לערבל את הקמח והחמאה עד לקבלת מרקם חולי. לעצור את פעילות המיקסר, להוסיף את הסוכר, המלח והביצים, ולהמשיך לערבל.
- 2 להוסיף תוך כדי מלאכת הערבול את המים בהדרגה עד לקבלת גוש בצק (להוסיף/להחסיר מים לפי הצורך).
- 3 לעטוף את הבצק בניילון נצמד ולהניח במקרר למשך כשעתיים או לילה.
- 4 להרתיח את החלב עם הפרג, להוסיף את הצימוקים והדבש, להמשיך לבשל עד לצמצום הנוזלים ולקרר.
- 5 ללוש ממש מעט את הבצק, לשטח לעובי דק, לקרוץ לעיגולים בקוטר של 8 ס"מ, למלא כל עיגול במילוי הפרג ולסגור לאוזני המן (משולשים).
- 6 להניח את אוזני ההמן בתבנית עם נייר אפייה, לאפות בתנור בחומם מראש לחום של 180 מעלות למשך כ- 10 דקות או עד להזהבה קלה ולפדר באבקת סוכר לפי הטעם (לא חובה).
- 7 מתקבלים אוזני המן טעימים לפורים - בתיאבון
ללא צבעי מאכל
ללא חומרים משמרים
טיפ למתכון
ניתן למלא את אוזני ההמן בשוקולד למריחה, בממרח חלבה, בתמרים עם אגוזים קצוצים, בממרח לוטוס או בכל מה שאוהבים.
זמן ההכנה כולל את זמן קירור הבצק.
התפלגות ערך תזונתי במתכון
התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים |
שומנים |
חלבונים |
פחמימות |
1.2% |
23.3% |
9.7% |
65.8% |
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה.
קרא עוד.
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב