מצרכים למתכון
6 מנות/יחידות, 257 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)
- הירקות
- חציל - יחידה בינונית (330 גרם)
- קישוא זוקיני - יחידה בינונית (218 גרם)
- קישוא - 2 יחידות בינוניות - סה"כ (436 גרם)
- עגבנייה - 2 יחידות בינוניות - סה"כ (344 גרם)
- בצל סגול - יחידה בינונית (125 גרם)
- לשימון התבנית
- שמן זית - כף (10 מ"ל)
- התיבול ותוספת שיני השום
- מלח - כפית שטוחה
- פלפל שחור - 1/4 כפית שטוחה
- תימין - גבעול (1 גרם)
- שמן זית - 2 כפות - סה"כ (20 מ"ל)
- שום - 6.5 שיניים
אופן הכנת המתכון
- תוספותסוג המנה
- מתחילדרגת קושי
- בערך שעהזמן הכנה
- פרווה, כשרכשרות
ירקות בתנור - הכי טעים שיש
- 1 שוטפים ופורסים את כל הירקות עם הקליפה - חשוב לפרוס את הירקות בגודל שווה (כ- 2-3 ס"מ עובי). משמנים תבנית אפייה בשמן הזית.
- 2 מסדרים את הירקות על התבנית כך שישולבו כל סוגי הירקות. כלומר, פרוסת חציל, פרוסת זוקיני, פרוסת קישוא וכך הלאה. באמצע התבנית מסדרים את פרוסות העגבניה והבצל הסגול.
- 3 ממליחים ומפלפלים, מפזרים את עלי התימין הטריים ומזלפים את שמן הזית מעל.
- 4 מפזרים את שיני השום השלמות על הירקות בתבנית ומכניסים לאפייה בתנור למשך כ- 50 דקות בחום של 200 מעלות.
- 5 בתיאבון
ללא צבעי מאכל
ללא חומרים משמרים
ציוד נדרש: תבנית אובלית 32/24 ס"מ שמתאימה לתנור.
התבלינים במתכון לפי הטעם האישי.
התפלגות ערך תזונתי במתכון
התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים |
שומנים |
חלבונים |
פחמימות |
13.6% |
18.4% |
11.7% |
56.3% |
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה.
קרא עוד.
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד.
אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי.
אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב