דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

20 מנות/יחידות, 126 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המנה)

אופן הכנת המתכון

  • קינוחיםסוג המנה
  • מתקדםדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
בצק שמרים עם שוקולד
בצק שמרים נפלא במילוי שוקולד
  • 1 לערבל בוו לישה את הקמח המנופה, הסוכר, סוכר הוניל, השמרים ומשפר האפייה, להוסיף לאט לאט את הביצים, המים (לשים לב שלא יהיו חמים מדי ולא להוסיף בבת אחת - לאט לאט) ותמצית הוניל, ולערבל במשך כמה דקות.
  • 2 להוסיף את החמאה הרכה (להוציא כשעה לפני תחילת עבודה ולא להמיס במיקרוגל) לאט לאט (לא בבת אחת) וללוש עוד 5 דקות.
  • 3 להוסיף את המלח ולהמשיך ללוש עוד מספר דקות. הבצק אמור להיפרד מהדפנות ולהיות רך ומעט דביק (צריך סבלנות בלישה).
  • 4 לשים את הבצק בקערה עם מעט קמח, לכסות בניילון נצמד ולהכניס למקרר לכ- 5-6 שעות/לילה שלם. אני מוציאה את הבצק מהמקרר בערך שעה לפני תחילת העבודה.
  • 5 לקמח מעט את משטח העבודה, להכין את הצורה שרוצים למאפה, למרוח את המילוי, למרוח מעל ביצה טרופה ולתת מנוחה ותפיחה של כחצי שעה.
  • 6 לאפות בתנור בחום של 170 מעלות למשך כ- 30-35 דקות (תלוי בתנור) עד להשחמה.
  • 7 בזמן האפייה לחמם על אש קטנה את מצרכי סירופ הסוכר עד להמסה, לתת לסירופ להתקרר ולאחר האפייה למרוח את המאפה עם מברשת סיליקון.
  • 8 בתיאבון חיוך

הכמות של הבצק מספיקה ל- 3-4 תבניות אינגליש קייק. אם מכינים צורות אז הבצק יספיק לתבנית אינגליש קייק אחת ושתי צורות. מי שרוצה להכין מאפה פרווה שימיר את החמאה במחמאה ובמקום נוטלה ממרח פרווה אחר. את בצק השמרים הזה אני מכינה יום לפני ושמה במקרר, למרות שמספיקות 5-6 שעות במקרר (לא מתפיחים בחוץ).

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0.2% 18.5% 8.7% 72.6%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.23 (0.23 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב