דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

12 מנות/יחידות, 137 גרם למנה\יחידה (תלוי בגודל המאפים)

אופן הכנת המתכון

  • ראשונותסוג המנה
  • בינונידרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • חלבי, כשרכשרות
מאפה גבינות על שיפוד
מי אמר שרק בשר אפשר לשפד?
  • 1 מערבבים את הקמח, השמרים והסוכר יחד, יוצרים גומה ומוסיפים את הדבש, שמן הזית (לאחר שערבבנו עם עלי הזעתר) והמים הפושרים בהדרגה. לקראת הסוף מוסיפים את המלח וממשיכים ללוש עד שנוצר בצק רך ולא דביק. מכסים ומתפיחים כשעה.
  • 2 מחלקים את הבצק ל- 12 כדורים, מכסים ומשהים כרבע שעה.
  • 3 מרדדים כל כדור בצק לעלה ממש דק בצורת אליפסה. מפזרים בערך כף גדושה מהמלית (לאחר שערבבנו את הגבינות עם הביצה) ומגלגלים לרולדה.
  • 4 כורכים כל רולדה כזו על שיפוד רחב מעץ (באורך 20 ס"מ) ומניחים על תבנית עם נייר אפייה מעט משומן. מכסים ומשהים כ- 10 דקות.
  • 5 מורחים בביצה טרופה עם חצי כף חלב ומפזרים מעט מהמלית ושומשום מעל.
  • 6 אופים בחום של 180-190 מעלות למשך כרבע שעה עד הזהבה.
  • 7 בתיאבון חיוך

הערך התזונתי לא כולל את עלי הזעתר המיובשים. זמן ההכנה כולל את זמן התפחת הבצק. במקום גבינת החמד ניתן להשתמש בגבינה מלוחה גרוזינית. סולוגוני היא גבינה גרוזינית בעלת מליחות עדינה.

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
0% 19.1% 21.8% 59.1%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.24 (0.24 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב