דלג לתוכן העמוד
סרגל נגישות

מצרכים למתכון

5 מנות/יחידות, 632 גרם למנה\יחידה (4-6 מנות (תלוי בגודל המנה))

  • גרגירי חומוס - 3 כוסות - סה"כ (456 גרם)
    או 2 קופסאות שימורים
  • שמן קנולה - 6 כפות - סה"כ (60 מ"ל)
    לטיגון הבשר
  • כתף בקר - 1 ק"ג
    בשר לבישול ארוך חתוך לקוביות
  • קמח לבן - 2 כפות שטוחות - סה"כ (24 גרם)
  • יין לבן - 2 כוסות - סה"כ (480 מ"ל)
  • גזר - 2 יחידות בינוניות ללא קליפה - סה"כ (232 גרם)
    חתוכים גס
  • בצל - 2 יחידות בינוניות - סה"כ (250 גרם)
    חתוכים גס
  • סלרי - כרפס - 2 גבעולים - סה"כ (90 גרם)
    חתוכים גס
  • שום - 3 שיניים
    שלמות - אפשר יותר למי שאוהב
  • רוזמרין - גבעול (2 גרם)
    לפי הטעם
  • תימין - 5 גבעולים - סה"כ (5 גרם)
    לפי הטעם
  • כמון טחון - כף שטוחה
    לפי הטעם
  • כורכום - כף שטוחה
    לפי הטעם
  • מלח - כפית שטוחה
    לפי הטעם
  • פלפל שחור - כפית שטוחה
    לפי הטעם
  • גזר - 4 יחידות בינוניות ללא קליפה - סה"כ (464 גרם)
    קלופים וחתוכים לטבעות
  • פטרוזיליה - כוס-קצוץ (50 גרם)
    לפי הטעם
  • עלי דפנה - 5 יחידות
  • גרגירי פלפל אנגלי - כף אחת
    לפי הטעם

אופן הכנת המתכון

  • עיקריותסוג המנה
  • מתקדםדרגת קושי
  • מעל שעהזמן הכנה
  • בשרי, כשרכשרות
תבשיל בשר וחומוס
תבשיל בשר מצוין בשילוב גרגירי חומוס
  • 1 משרים לילה קודם את גרגירי החומוס בהרבה מים קרים. לאחר ההשריה מבשלים את גרגירי החומוס כשעה עד שרכים אך לא רכים מדי כיוון שהם יעברו בישול נוסף. מסננים, שוטפים ומניחים בצד. ניתן להכין זאת גם מספר ימים קודם ולשמור במקרר עד להכנה. ניתן גם להשתמש ב- 2 קופסאות שימורים מסוננות ושטופות (ואז לדלג על שלב זה).
  • 2 מחממים סיר רחב, מוזגים מעט שמן לסיר ומטגנים את קוביות הבקר עד להשחמה. זכרו שלקובית הבשר יש כמה צדדים וצריך לסגור אותו מכל צד.
  • מעבירים את קוביות הבשר המושחמות לקערה נפרדת.
  • 3 מוסיפים את הקמח לסיר ומבשלים תוך כדי ערבוב כדקה. מוסיפים את היין הלבן, "מגרדים" איתו את התחתית בעזרת כף עץ (כל מה שיש בתחתית ייתן טעם לתבשיל וחשוב לגרד אותו היטב) ומערבבים היטב כדי שלא יהיו גושי קמח.
  • 4 מחזירים את קוביות הבשר, מוסיפים את הגזרים הבצלים, הסלרי, השום, הרוזמרין, התימין, עלי הדפנה, גרגירי הפלפל האנגלי, הכמון והכורכום, מערבבים ומוסיפים מים עד לכיסוי של הכל ועוד טיפה.
  • 5 סוגרים ומבשלים על אש קטנה במשך 3 שעות (מערבבים מדי פעם).
  • 6 לאחר 3 שעות מוציאים את הבשר לקערה גדולה ללא הירקות שאיתם בישלנו אותו, מניחים על הקערה מסננת ומסננים לקערה שהבשר בתוכה את הרוטב. את כל הירקות ועשבי התיבול אפשר לזרוק לפח או לאכול מי שאוהב - הם עשו את שלהם בתבשיל הזה.
  • 7 מחזירים את הבשר והרוטב לסיר, מוסיפים את המלח והפלפל לפי הטעם, טועמים את הרוטב ומתקנים טעמים. מוסיפים את גרגירי החומוס שבושלו מבעוד מועד (או מקופסאות שימורים) ו- 4 גזרים טריים קלופים וחתוכים לפרוסות. מבשלים עוד חצי שעה. בסיום מערבבים פנימה 3/4 כוס פטרוזיליה ואת 1/4 כוס הפטרוזיליה שנשארה שומרים לקישוט כל מנה.
  • 7 בתיאבון חיוך

הערך התזונתי לא כולל את עלי הדפנה וגרגירי הפלפל האנגלי. שיטת ההכנה כוללת גם טיגון. הקמח אמור להסמיך את הרוטב בהמשך. אבל אם לא מטגנים אותו ורק מכניסים אותו לרוטב יהיו גושים וטעם של קמח. הבישול והפתיחה שלו על ידי נוזל יפתחו אותו שלא יהיה גושי ושלא יהיה טעם של קמח בתבשיל. אפשר להשתמש בצלעות, אפשר כתף, אפשר שריר הזרוע... כל מה שהוא לבישול ארוך (אפשר גם זנב שור אפילו).

התפלגות ערך תזונתי במתכון

התפלגות ערך תזונתי במתכון
סיבים תזונתיים שומנים חלבונים פחמימות
10.5% 15.1% 35% 39.4%
ההתפלגות מתייחסת לחלבונים, פחמימות, שומנים וסיבים בלבד ולא לכל הטבלה. קרא עוד.
יחס קטוגני: 0.2 (0.24 נטו)
©FoodsDictionary 2024, כל הזכויות שמורות
התכנים המופיעים באתר זה נועדו לספק אינפורמציה כללית בלבד. אינם מהווים המלצה, תחליף להתייעצות עם מומחה או קבלת ייעוץ רפואי. אין להעתיק, לשכפל או להדפיס לשם פירסום או הפצה בכל דרך שהיא, ללא קבלת אישור מפורש בכתב